16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Καρυστιανού: «Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια»

Ημερομηνία:

Xιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού για «Δικαιοσύνη».

«Εκείνη τη μαύρη μέρα, που κόπηκε αιφνίδια και μαρτυρικά το νήμα της ζωής των αγαπημένων μας, 57 ψυχών, έχουμε ζήσει όλοι μας ένα αδίστακτο κυβερνητικό σύστημα που με την ανοχή και τη συνδρομή επίορκων δικαστικών, έχει κάνει ατελείωτα εγκλήματα για τη συγκάλυψη της αλήθειες» είπε από το βήμα του Συντάγματος η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023».

«Έβγαλαν το χώμα για να σβήσουν τα ίχνη των χημικών και άμεσα και γρήγορα, σε ελάχιστες μέρες, τσιμέντωσαν τα πάντα. Δικαστικοί και εισαγγελείς συμμέτοχοι, δεν διαφύλαξαν τον χώρο του εγκλήματος. Άφησαν τους εκτελεστές της κυβέρνησης να αλωνίζουν πάνω στα οστά των παιδιών μας, με μόνο σκοπό να γίνει πολύ γρήγορα το μπάζωμα. Παράλληλα με το μπάζωμα, ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε αλλαγή ανακριτή», πρόσθεσε.

«Το αναφαίρετο δικαίωμα για ασφαλή μετακίνηση με κάποιο δημόσιο μέσο είναι υποχρέωση του κράτους και έχει πληρωθεί με τους φόρους μας. Το ίδιο ισχύει και για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη που ζει σε δημοκρατική χώρα, να βιώνει αληθινή δικαιοσύνη. Να είναι σίγουρος ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, χωρίς ξεπλύματα ευθυνών για πολιτικούς, που μέσα από την ασυλία θα ξεφεύγουν και θα συνεχίζουν τα εγκλήματα εναντίον όλων μας. Βγήκαμε στους δρόμους για να πούμε ότι η ασυλία και το ακαταδίωκτο είναι αντίθετα με την πραγματική δημοκρατία και μη συμβατά με τα θέλω της κοινωνίας.

«Το θέμα των Τεμπών για τη δικαιοσύνη. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που βρίσκεστε στο Σύνταγμα και στις πλατείες και όλου του κόσμου. Και μαζευτήκατε μαζί μας για να γίνουμε μία αγκαλιά, μία φωνή για να διεκδικήσουμε τη δικαιοσύνη και για να μιλήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Να σας ευχαριστήσω που καταλαβαίνετε ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν αφορά 56 οικογένειες, είναι πολλά πράγματα. Αφορά όμως όλη την κοινωνία, γιατί ο καθένας από μας που είμαστε στις πλατείες και στους δρόμους σήμερα, θα μπορούσε να είναι επιβάτης σε εκείνο το μοιραίο δρομολόγιο», συνέχισε.

«Εκείνη τη μαύρη μέρα, που κόπηκε αιφνίδια και μαρτυρικά το νήμα της ζωής των αγαπημένων μας, 57 ψυχών, έχουμε ζήσει όλοι μας ένα αδίστακτο κυβερνητικό σύστημα που με την ανοχή και τη συνδρομή επίορκων δικαστικών, έχει κάνει ατελείωτα εγκλήματα για τη συγκάλυψη της αλήθειες.

Πόσο μεγάλο είναι επιτέλους το μυστικό που όλοι γνωρίζουν και πόσο μεγάλα είναι τα κεφάλια που ακουμπάει; Σίγουρα, πολύ μεγάλα, ίσως τα μεγαλύτερα, για να έχει οργανωθεί μία συστηματική και επίμονη δράση συγκάλυψης. Με το αίμα των παιδιών μας, νωπό ακόμα, και τα οστά τους πεταμένα στα συντρίμμια, οι κυβερνήτες μας έφεραν άμεσα μπουλντόζες.

Έβγαλαν το χώμα για να σβήσουν τα ίχνη των χημικών και άμεσα και γρήγορα, σε ελάχιστες μέρες, τσιμέντωσαν τα πάντα. Δικαστικοί και εισαγγελείς συμμέτοχοι, δεν διαφύλαξαν τον χώρο του εγκλήματος. Άφησαν τους εκτελεστές της κυβέρνησης να αλωνίζουν πάνω στα οστά των παιδιών μας, με μόνο σκοπό να γίνει πολύ γρήγορα το μπάζωμα. Παράλληλα με το μπάζωμα, ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε αλλαγή ανακριτή.

Συνεχίζουμε. Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, με τη συμμετοχή, ευτυχώς για εμάς, του Βέλγου ειδικού πραγματογνώμονα. Κάνουν τα πάντα για να τον πείσουν, να μην μπει στο πόρισμα οι παράγραφοι που αναφέρουν, ότι η πυρόσφαιρα που όλοι είδαμε, προκλήθηκε από εύφλεκτο, άγνωστο καύσιμο. Αυτός, προς τιμήν του, ένας Βέλγος που δεν ενδίδει στις πιέσεις των διεφθαρμένων Ελλήνων, διαφυλάττει την αξιοπρέπεια και το κύρος του. Και έτσι το πόρισμα μένει ως έχει», είπε.

«Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια με εξετάσεις που θα δείξουν τα χημικά που τα σκότωσαν. Γι’ αυτό οι επίορκοι ιατροδικαστές δεν έκαναν τοξικολογιστές εξετάσεις. Και ο εκτελεστής – ανακριτής κατέστρεψε το βιολογικό υλικό σαράντα μόλις ημέρες μετά το έγκλημα. Για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μετά τι έκαναν; Απαγόρευσαν στους γονείς την εκταφή των παιδιών τους. Πόσο αδίστακτος μπορεί να είσαι ως δικαστής που έχεις δώσει όρκο να τηρείς τον νόμο και την αλήθεια;», διερωτήθηκε από το βήμα που είχε στηθεί.

«Να αναφερθώ στα αγαπημένα μας ουράνια παιδιά. Μάρθη μου, γίνατε αγαπημένα παιδιά όλης της Ελλάδας και εμείς όλοι, γίναμε η φωνή σας, γίναμε το όνειρο που δεν προλάβατε να ζήσετε, γίναμε η τελευταία ανάσα που πήρατε με δυσκολία. Και τα παιδιά όλων, έγιναν δικά μας παιδιά και όλοι έχουμε γίνει ένα, γιατί μόνο έτσι μπορείς να πας γρήγορα εκεί που θέλεις. Και εμείς οραματιζόμαστε μία όμορφη και ανεξάρτητη χώρα», είπε με σπασμένη τη φωνή η Μαρία Καρυστιανού.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ