25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

«Καρφί» Ντόρας για Σαμαρά: Δεν καταλαβαίνω τις παρεμβάσεις

Ημερομηνία:

Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία τους μετανάστες, τα ελληνοτουρκικά και το γάμο των ομοφύλων.

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι «για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εξήγηση» ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία «βεντέτα» με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Απλώς διαφωνώ με τον κ. Σαμαρά. Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις. Είτε στα ελληνοτουρκικά πριν γίνει ο διάλογος, όταν επί Σαμαρά, κάναμε διάλογο με την Τουρκία. Όταν κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ερώτημα γιατί το κάνει. Γιατί είναι η πάγια ελληνική πολιτική. Το έκανε ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς, ο Σημίτης, οι πάντες. Γιατί σήμερα για το θέμα των μεταναστών; Ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι είναι ο δικός του νόμος. Ούτε “ελληνοποιήσεις” πρόκειται να γίνουν, ούτε τίποτα. Άδεια παραμονής και εργασίας παίρνουν οι άνθρωποι … Οφείλουμε να δώσουμε τέτοιου είδους κίνητρα, ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο καθένας», είπε.

Επίσης, για το γάμο των ομοφύλων ειδικά σε σχέση με τα παιδιά, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «πριν από 15 χρόνια η ίδια έχω ψηφίσει το αντίθετο. Και άλλαξα, γιατί ασχολήθηκα, έμαθα, είδα ποια είναι τα προβλήματα αυτών των παιδιών … τα παιδιά αυτά έχουν ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα. Σήμερα δεν τα έχουν, κατά τη γνώμη μου πρέπει να τα αποκτήσουν … για το Σύμφωνο Συμβίωσης υπήρχαν αντιδράσεις. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι επικαλούνται το Σύμφωνο Συμβίωσης. Δεν πειράζει, ο κόσμος πάει μπροστά και η κοινωνία έχει ανάγκες».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ