12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

«Καρφιά» Γιόχανσον για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δεν είναι απλά push back, είναι απελάσεις

Ημερομηνία:

Σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης άφησε η ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον με αφορμή το περιστατικό κατά το οποίο μετανάστες αναγκάζονται να επιβιβαστούν σε μια σχεδία ενώ στη συνέχεια εγκαταλείπονται στο Αιγαίο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Σε συνέντευξή της στο POLITICO, η Γιόχανσον δήλωσε ότι το επεισόδιο ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή επαναπροώθηση.

«Αυτό που φαίνεται σε αυτά τα βίντεο είναι κανονική απέλαση», δήλωσε η Γιόχανσον, προσθέτοντας ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει το υλικό που απέκτησαν οι New York Times.

«Εάν αποδειχθεί ότι αυτό είναι η αλήθεια, και [τα βίντεο των NYT] δείχνουν ότι είναι, φυσικά, είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε η Επίτροπος.

Η ΕΕ κάλεσε τη Δευτέρα την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει τους ισχυρισμούς για παράνομες απελάσεις μεταναστών, μετά από πλάνα με ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής να μεταφέρει δώδεκα μετανάστες στο Αιγαίο, όπου τους άφησε σε μια μηχανοκίνητη σχεδία. Αργότερα τους περισυνέλεξε η τουρκική ακτοφυλακή.

Υπενθυμίζεται πως Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε την Τρίτη σε σχετική ερώτηση του CNN και της Κριστιάν Αμανπούρ, ότι η κυβέρνησή του «διεξάγει έρευνα» ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό «απολύτως απαράδεκτη πρακτική».

«Μου υποσχέθηκαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ότι θα δημιουργήσουν έναν ανεξάρτητο μηχανισμό παρακολούθησης και ερευνών», δήλωσε η Γιόχανσον. «Και ακόμα δεν υπάρχει».

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...