27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Καρφιά Ρουσσόπουλου σε Μητσοτάκη: Μεγάλο σφάλμα – Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι ταυτόσημα

Ημερομηνία:

Εκτός της επίσημης κυβερνητικής «γραμμής» εμφανίστηκε σήμερα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το ζήτημα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δεν δίστασε να πει ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση, προτείνοντας μάλιστα να ξεκινήσει νέα, ανεξάρτητη, έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Μόλις άκουσα το θέμα υπέστη ένα σοκ. Δεν είναι ευχάριστο. Είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Να δούμε ποιος το έκανε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήξερε. Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα. Βεβαίως μπορεί να είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου, κατά πόσο είναι ηθικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός ενός δημοκρατικού κόμματος συζητείται.

Υπήρχε μια νομοθετική ρύθμιση από το 1994 που έλεγε ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις. Όμως οι ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές. Υπάρχει για παράδειγμα ένας εισαγγελέας, τώρα θα μπει ένας δεύτερος εισαγγελέας. Το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί», είπε αρχικά ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης; Με ποια στοιχεία εισαγγελέας έδωσε την άδεια; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – κι αυτό είναι μια πρόταση δική μου – θα μπορούσε να ξεκινήσει δική του, ανεξάρτητη, έρευνα, στην οποία θα μπορεί να καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης. Για να φύγει κάθε υπόνοια».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Η χώρα ταλανίζεται από μια υπόθεση που δεν είναι ασήμαντη, αλλά μπορεί και να μην είναι η τεράστια υπόθεση, όπως αυτή εμφανίζεται. Να βγουν όλα στο φως».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...