21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καρχιμάκης: Είσαι ο βασικός υπαίτιος για όλα τα δεινά της χώρας… κ. Βενιζέλο

Ημερομηνία:

Ολομέτωπη επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε σε συμφωνία με τους δανειστές. Το στέλεχος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ – πλέον – άφησε αιχμές για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου ενώ τέλος εγκαλεί τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τα δεινά της χώρας.

Η δήλωση Καρχιμάκη

«Εάν, δεν υπονόμευες την εσωτερική πολιτική συνοχή του ΠΑΣΟΚ θα είχαμε και πολιτικό ορίζοντα και πολιτική ισχύ, όπως συνηθίζεις να να λες για τους άλλους, και η χώρα θα ήταν διαφορετικά, κ.Βενιζελο.

Διαβάζω τις επιθετικές δηλώσεις του Βενιζέλου κατά του Τσίπρα, αποδίδοντας σε αυτόν την κατηγορία της διαρκούς υπονόμευσης, σε δηλώσεις του στην Real.

Αν είχαμε λέει ο κ. Βενιζέλος πολιτική ισχύ και πολιτικό ορίζοντα θα είχαμε κλείσει συμφωνία.

Υπάρχει όμως μια διαφορά… υπερασπίζεσαι μόνο τη δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και σταθερά δεν αναφέρεσαι καν στην προηγούμενη περίοδο 2010-2011 που τα δεδομένα ήταν πιο κρίσιμα και γίνονταν τα χειρότερα, εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου, που είχε παραλάβει στα χέρια της μια πρωτόγνωρη κρίση.

Αλλά η ουσιώδης διάφορα για την περίοδο εκείνη εστιάζεται στο εξής.

Εάν δεν υπονόμευες με την παρέα σου την εσωτερική πολιτική συνοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου του 44% και γινόταν οι εκλογές τον Οκτώβρη του 2013, και ορίζοντα θα είχαμε και πολιτική ισχύ,και η χώρα θα βρισκόταν σε άλλο επίπεδο σήμερα.

Ο Τσίπρας, λοιπόν έκανε την δουλειά του, όπως αυτός θεωρούσε ότι τον βοηθούσε πολιτικά και με τις γνωστές συνέπειες… για την χώρα.
Εσύ όμως γιατί δεν έκανες την δική σου δουλειά; Η μάλλον έκανες την κακώς νοούμενη δική σου δουλειά και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά.

Υπονομεύοντας τον πολιτικό σου χώρο και την κυβέρνηση Παπανδρέου του 44% μετερχόμενος με την συμβολή σου την πιο επώδυνη θεσμική εκτροπή ανατρέποντας τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό, υπονόμευες και την χώρα.

Μην διαμαρτύρεσαι και μην κλαίγεσαι, λοιπόν. Είσαι ο βασικός υπαίτιος για όλα τα δεινά και της χώρας και του χώρου».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...