22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Κασσελάκης: Επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του γάμου ομοφύλων – «Δεν παίζουμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ημερομηνία:

Την πρώτη συνέντευξη της χρονιάς έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρι και τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως είχε μερικά θετικά. «Επιτέλους φέρνει κάτι», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο ο ίδιος όπως ανέφερε είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Είναι δυνατόν να προσκαλεί έμμεσα και άμεσα τους βουλευτές του να απόσχουν; Είναι σημαντικό για την κοινωνία;».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και πως θα επιβάλει κομματική πειθαρχία γιατί «δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», πρόσθεσε. Υποστήριξε πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ στην κοινωνική πρόοδο».

«Συζητήθηκε το θέμα και με τον Πατριάρχη, δε θα σας πω τι είπαμε αλλά η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε σημαίνει πολλά», ανέφερε για τη συνάντησή του με τον Βαρθολομαίο.

Για το δάνειο στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι πρόκειται για 230.000 ευρώ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανούσια αναστάτωση την υπόθεση με το τριήμερο της ΚΟ στις Σπέτσες. «Είναι σημαντικό όλοι οι βουλευτές να συμμετέχουν σε όλα τα νομοσχέδια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...