18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Κατάλογο προμηθευτών ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία στην Κρήτη για την αύξηση κατανάλωσης τοπικών προϊόντων

Ημερομηνία:

Στην ανάγκη σύμπραξης των παραγωγών κρητικών προϊόντων σε clusters, ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις τιμές τους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης στη σημερινή εναρκτήρια συνάντηση για την προετοιμασία του 4ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής- σούπερ μάρκετ.

Επισήμανε, ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των τιμών και ν’ αυξηθεί η κατανάλωση τοπικών προϊόντων από τα κρητικά ξενοδοχεία. Το φόρουμ θα διεξαχθεί 21 και 22 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Αλιφιεράκης ανέφερε ότι φέτος το φόρουμ θα διαρκέσει δύο ημέρες, την πρώτη ημέρα θα γίνουν οι συναντήσεις των παραγωγών αγροτικών και μεταποιημένων κρητικών προϊόντων με τους ξενοδόχους και τη δεύτερη ημέρα με τους εκπροσώπους των δικτύων διανομής – σούπερ μάρκετ.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα καταρτιστεί κατάλογος προμηθευτών και θα λειτουργήσει παρατηρητήριο προϊόντων, στο οποίο θα καταγράφονται ανά μήνα οι ανάγκες των ξενοδοχείων σε συγκεκριμένα προϊόντα ώστε να γνωρίζουν οι παραγωγοί ποια προϊόντα έχουν ζήτηση και σε ποιες ποσότητες».

Ο προϊστάμενος εμπορίας ελαιόλαδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσαράς Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης ανέφερε ότι είναι δύσκολο να πιεστεί το κόστος παραγωγής και πρόσθεσε ότι η εγχώρια αγορά προτιμά να κάνει εισαγωγές από το εξωτερικό για να έχει μεγαλύτερα κέρδη.

Σημειώνεται ότι κατά το περσινό, 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 κατ’ ιδίαν συναντήσεις παραγωγών αγροτικών και μεταποιημένων Κρητικών προϊόντων πραγματοποίησαν συναντήσεις με υπεύθυνους αγορών, διευθυντές ξενοδοχείων και ξενοδόχους απ’ όλη την Κρήτη.

www.dikaiologitika.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...