24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Κατάμεστο το Καφέ Κήπος στην εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κ. Κούνεβα και τον Γ. Στεφανάκη

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαϊου η σύσκεψη της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές. Στην σύσκεψη μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κωσταντίνα Κούνεβα και Γιώργος Στεφανάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Κούνεβα δήλωσε παρούσα να δώσει ακόμα μια σημαντική μάχη με αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί για τους εργαζόμενους που θα αποφασίσουν να στηρίξουν το ΚΚΕ.

“Πόσοι από εσάς δεν έχετε άγχος για το πως θα βγεί ο μήνας”, αναρωτήθηκε, “πόσοι δεν θέλετε ανθρώπινα ωράρια, χρόνο με τα παιδιά σας, και χρήματα για να τα στηρίξετε, πόσοι από εσάς δεν θέλετε φθηνότερη στέγη; Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ με τιμή και αξιοπρέπεια. Γιατί τα μέλη του  είναι η ψυχή και η καρδιά  των συνδικάτων, των συλλόγων. Γιατί είναι το κόμμα που παλεύει για καλές εργασιακές συνθήκες και ωράρια. Παλεύει ενάντια στους πλειστηριασμούς. Είναι το κόμμα που παλεύει απέναντι στον πόλεμο για την πραγματική ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Είναι το Κόμμα που παλεύει το φασισμό και κάθε είδους ρατσισμό. Από κάθε εκδήλωση του ΚΚΕ, φωνάζουμε δυνατά ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!” είπε.

“Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης, στους ανθρώπους της δουλειάς, που δέχονται επίθεση, τους κλέβουν τα ένσημα ακόμα και το μεροκάματο, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα, ακόμα και στα δικαστήρια του περίφημου «κράτους δικαίου» της ΕΕ. Το δίκιο θα κερδίσει και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει!

Απευθύνω ιδιαίτερα, από αυτή την εκδήλωση, ένα ξεχωριστό κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, τους αγωνιστές, σε όλους τους μισθωτούς, τους μικρούς επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια. Σε όλους τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια πίστεψαν ή βρέθηκαν να στηρίζουν άλλους πολιτικούς χώρους, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ ή σε όσους ήταν μαζί του στα ίδια υπουργικά συμβούλια και σήμερα ονομάζονται Νέα Αριστερά. Τα κόμματα αυτά παρουσιάζονται σαν  δήθεν αριστερά κόμματα, στην πραγματικότητα όμως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τη ζωή τους.Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εμπειρία της σαν εκλεγμένη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,όταν προσπάθησε να φέρει στην ευρωβουλή προτάσεις για νομοθετικές αλλαγές υπέρ των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Όπως σημείωσε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, όταν μετά από πολλές προσπάθειες που έκανε, ο φάκελος με νομοσχέδιο που κατοχύρωνε σημαντικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητας ήταν έτοιμος να μπεί στην Βουλή, δεν προχώρησε ποτέ και οι διαδικασίες πάγωσαν με ευθύνη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κωσταντίνα Κούνεβα κάλεσε τους παρεβρισκόμενους “την Κυριακή στις 9 Ιούνη να συναντηθούμε στην κάλπη, όπως κάνουμε και στους αγώνες, με ψηλά το κεφάλι, με ζεστή καρδιά και καθαρό μυαλό για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να είναι την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών περισσότεροι οι ευρωβουλευτές που στηρίζουν το δίκιο των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο!  Σημασία όπως είπε είναι ότι το δίκιο θα νικήσει και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει! Όσο εμείς όλοι συζητάμε, οργανωνόμαστε και ενωνόμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα επιτύχουμε τους στόχους μας για μια καλύτερη ζωή, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.Ούτε τα μπαζώματα στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών, ούτε η τρομοκρατία, ούτε τα χημικά, ούτε το βιτριόλι, μπορούν, να σταθούν, εμπόδιο.

Γι’ αυτό, με ενδιαφέρον για το αύριο και το τι κοινωνία θα αφήσουμε στα παιδιά μας,  να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε τη μόνη απάντηση στην κοροϊδία, να στηρίξουμε το ΚΚΕ”.

oplus_0

Παίρνοντας τον λόγο ο Γ. Στεφανάκης αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στο ΚΚΕ ότι ενώ διαφωνεί με την ΕΕ, συμμετέχει στις Ευρωεκλογές. “Δε θα τους κάνουμε τη χάρη φίλες και φίλοι να μην συμμετέχουμε στις εκλογές. Παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς ένας μεγάλος αριθμός  εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων απεχθάνεται την πολιτική της ΕΕ, γιατί λοιπόν να μην εκφραστεί στις εκλογές; και γιατί ο λαός να μην ξέρει την επόμενη μέρα τι θα του ξημερώσει με τα μέτρα που αποφασίζονται εκεί; Το ΚΚΕ ήταν αυτό και κανείς άλλος,  που αποκάλυψε τα 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του ποσού του ταμείου Ανάκαμψης”. Επεσήμανε ότι “πολύς κόσμος συμφωνεί με όσα υποστηρίζει το ΚΚΕ για την ΕΕ και αναγνωρίζει την συνέπειά του. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Στην παρούσα στγμή θα πρέπει ο καθένας ανάλογα με το βαθμό της συμφωνίας του με το ΚΚΕ να πάρει την απόφασή του να το στηρίξει, κρατώντας τις πιθανές διαφωνίες του, ώστε να μην βγούν αλώβητα για άλλη μια φορά τα κόμματα που υποστηρίζουν την άδικη, εγκληματική πολιτική των λόμπυς”. Επεσήμανε ότι οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται η πολιτική της ΕΕ γι’ αυτό έχουμε χαμηλούς μισθούς, γκρεμίζεται  από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Ευρώπης: “αν ήταν ετσι γιατί οι  εργαζόμενοι στην Γαλλία πλημμύρισαν την Βαστίλη ζητώντας αυξήσεις, αν ήταν έτσι γιατί ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στις Βρυξέλλες, οι εργαζόμενοι στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Αγγλία ακόμα και στην Γερμανία που πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερς διαδηλώσεις των τελευταίων ετών;” αναρωτήθηκε. Τέλος πρόσθεσε ότι “κρητήριο ψήφου είναι και η εμπλοκή της χώρας σε δύο πολέμους: όποιος θέλει να ψηφίσει για την Ειρήνη, να ψηφίσει αντι-νατοϊκά”,  είπε,  “πρέπει να στείλει το μήνυμα ενισχύοντας το ΚΚΕ”.

*Κωνσταντίνα Κούνεβα. Γεννήθηκε στη Σιλίστρα, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Πτυχιούχος Ιστορίας- Εθνογραφίας του Πανεπιστημίου «Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος». Το 2001 μετανάστευσε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος και ως καθαρίστρια. Διετέλεσε γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού– ΠΕΚΟΠ. Τον Δεκέμβρη του 2008 δέχτηκε εγκληματική επίθεση με οξύ λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, επίθεση που της προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς οι δράστες να έχουν βρεθεί ή τιμωρηθεί. Έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ- EKM. Από το 2019 συμμετέχει σε πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και από τον Απρίλη του 2023 συμπορεύεται μαζί του.

*Γιώργος Στεφανάκης. Μάγειρας – Διανομέας. Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού –Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της ΔΣ της ΓΣΕΕ.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...