17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κατάντια: Οι Σύροι της Ιεράπετρας περιπλανούνται στους δρόμους του Πειραιά

Ημερομηνία:

Αλυτο εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα με τους 22 πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά, που έφτασαν από την Κρήτη στην Αθήνα, αφού προηγουμένως είχαν διασωθεί από το ακυβέρνητο πλοίο «Baris», και βρέθηκαν περιπλανώμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, στην περιοχή της Δραπετσώνας.

Φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του ΟΛΠ που παραχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, αλλά από σήμερα οι άνθρωποι αυτοί είναι άγνωστο πού θα μείνουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης χθες όλη την ημέρα έκανε προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση, έτσι ώστε οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν προσωρινά σ’ ένα χώρο, αλλά μέχρι αργά το βράδυ λύση δεν είχε βρεθεί. Οπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.», το πρόβλημα είναι τεράστιο με πολλές εμπλοκές και λύση θα βρεθεί μόνο αν υπάρξει μια κεντρική πρωτοβουλία.

Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι για να φιλοξενηθούν σε μια επίσημη δομή πρέπει προηγουμένως να έχουν υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου, κάτι που οι ίδιοι δεν επιθυμούν γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος. Από την άλλη, βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι επίσημες δομές φιλοξενίας είναι πλήρεις.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να πάνε στην Ε.Ε. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...