12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κατάρρευση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές – Μεγάλη νίκη για την Πανσπουδαστική

Ημερομηνία:

Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική σύμφωνα με τα αποτελέσματα των περισσότερων παρατάξεων. Στον κόσμο της η ΔΑΠ που «βλέπει» αυτοδυναμία. Ηχηρό μήνυμα των φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των μεθοδεύσεων Κεραμέως και της κυβερνητικής πολιτικής.

Ιστορικός καταποντισμός για την φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μετά από τρία χρόνια, καθώς οι φοιτητές στους περισσότερους συλλόγους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας.

Με βάση τα αποτελέσματα των περισσότερων παρατάξεων η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια της φετινής διαδικασίας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την τελευταία φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΑΠ υποχωρεί αισθητά μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ξεχωριστή σημασία, άλλωστε, έχει το γεγονός ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε ιδρύματα όπως το ΑΠΘ, το οποίο έγινε πρόσφατα θέατρο απρόκλητης αστυνομικής βίας, βρίσκεται μπροστά σε πανωλεθρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανσπουδαστική:

  • Πανσπουδαστική: 33,43%
  • ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: 27,66%
  • ΠΑΣΠ: 10,13%
  • ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ: 10%
  • ΕΑΑΚ: 5,29%
  • Bloco: 2,54%

Αντίστοιχη εικόνα κατάρρευσης της ΔΑΠ δείχνουν και τα αποτελέσματα που έδωσε χθες το βράδυ η ΕΑΑΚ:

  • ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 18,97%
  • ΠΚΣ: 37,10%
  • ΕΑΑΚ με ΑΡΕΝ: 21,61%
  • ΠΑΣΠ: 11,05
  • BLOCO: 3,24
  • ΛΟΙΠΑ: 4,94.

Από την πλευρά της η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα, όχι μόνο αμφισβητώντας τα αποτελέσματα, αλλά και υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο όριο της αυτοδυναμίας.

Μάλιστα η ΟΝΝΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα και ανακοίνωσή στην οποία σημειώνει ότι δεν δέχεται το αποτέλεσμα που έχει ανακοινώσει η ΠΚΣ και έχουν αναγνωρίσει άλλες παρατάξεις.

«Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%.

Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08% , τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.

Σημειώνεται ότι το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28%.

Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα.

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά δήλωσε: «Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο».

Με το πέρας της ενσωμάτωσης του 100% των ΦΣ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα τελικά αποτελέσματα».

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τη ΔΑΠ

"google ad"

  • ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: 50,84%
  • ΠΚΣ: 23,45%
  • ΕΑΑΚ: 11,16%
  • ΠΑΣΠ: 5,12%

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...