14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κατάστρεψαν τους κόπους μίας ζωής σε ένα βράδυ, οι πολίτες με κόπο, χρόνο και δουλειά ξανακτίζουν το “μαγαζάκι” | Φωτός

Ημερομηνία:

Δύο αδέλφια από το Μπαγκλαντές και οι οικογένειές τους εδώ και χρόνια μάζευαν χρήματα για να φτιάξουν τελικά ένα μικρό μίνι μάρκετ το οποίο άρχισαν να λειτουργούν το 2007 στο Ηράκλειο.

Ο μεγαλύτερος αδελφός δούλευε εδώ και 13 χρόνια στα McDonalds, και δεν ξόδευε τίποτα ώστε μία ημέρα να μπορεί να δώσει στην οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον με μία μικρή επιχείρηση.

Κάποιοι, πιθανότατα με ρατσιστικά κίνητρα, έβαλαν φωτιά στο μαγαζάκι που είχε δημιουργηθεί με τους κόπους τόσων ετών, και τα όνειρα ολόκληρης της οικογένειας χάθηκαν μέσα σε μία βραδιά.

Το μαγαζάκι είχε γίνει αρκετά αγαπητό ειδικά για τους Έλληνες μιας μεγαλύτερης ηλικίας λόγω των χαμηλών τιμών που προσέφερε. Όλοι οι γείτονες αγαπούσαν τον συγκεκριμένο καταστηματάρχη, και με πρωτοβουλία τους ξεκίνησαν να ξαναχτίζουν το κατάστημα.

Με αργά αλλά σταθερά βήματα ξαναφτιάχνουν το “μαγαζάκι”

Κι αν είναι εύκολο, αν θέλει μία στιγμή για κάποιους να καταστρέψουν τους κόπους μίας ζωής με μία τους κίνηση, το να ξαναχτίσεις, θέλει χρόνο, κόπο και προσπάθεια.

Η πρωτοβουλία των πολιτών προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα. Κρατά χαμηλούς τόνους, γιατί όσοι θέλουν να βοηθήσουν έχουν ήδη ενημερωθεί για την πρωτοβουλία και ξέρουν ότι μπορούν.

Στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook κάθε φορά που αυτοί κρίνουν σκόπιμο και όταν υπάρχει κάποια εξέλιξη, ποστάρουν ένα λιτό κείμενο και κάποιες φωτογραφίες.

Το μαγαζάκι κτίζεται από την αρχή. Και παίρνει χρόνο.

22 Νοεμβρίου: Σήμερα μπήκε το καινούργιο ταβάνι κι έγινε η σύνδεση με το ηλεκτρικό

24 Νοεμβρίου: Βρέθηκε εξοπλισμός για το μαγαζάκι αλλά μας λείπει ο τεχνικός που θα το εγκαταστήσει. Υπάρχει κάποιος εθελοντής;

1 Δεκεμβρίου: Από την Αγγλική Λέσχη Ανάγνωσης και την ομάδα γιόγκα έχουν συλλεχθεί κάποια χρήματα για αγορά τροφίμων, όταν το κατάστημα ανοίξει

2 Δεκεμβρίου: Οι τοίχοι ασβεστώθηκαν και η καλωδίωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί

Για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία ή για να προσφέρουν σε εργασία, είδος ή χρήματα, μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα στο fb “Βοηθήστε να σωθεί το μαγαζάκι

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ