14.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Κατήφορος δίχως τέλος: Γονέας έδειρε τον Λυκειάρχη του Λυκείου Αμπεριάς

Ημερομηνία:

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος.

Τα περιστατικά αυτοδικίας λαμβάνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, και πλέον μεταφέρονται και στα σχολεία.

Γονέας μαθητή δια ασήμαντο αφορμή επιτέθηκε και έδειρε τον διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου της Αμπεριάς.

Το γεγονός συνέβη το πρωί της Παρασκευής κατόπιν κλήτευση που έγινε στον πατέρα του μαθητή για παραβατική συμπεριφορά του.

Ο πατέρας βρέθηκε στο σχολείο αλλά κατά την ενημέρωσή του από τον διευθυντή του σχολείου, του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον στείλει στο νοσοκομείο. Μάλιστα, μετά τον ξυλοδαρμό έφυγε από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής εξετάζεται από γιατρούς του νοσοκομείου ενώ το σχολείο θα κινηθεί νομικά εναντίον του γονέα.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κ. Σταύρου Ζώη για το γεγονός:

“Εμείς καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες, τις θεωρούμε απαράδεκτες. Το σχολείο πρέπει να έχει ένα ήπιο, παιδαγωγικό κλίμα για να μπορούν και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τη δουλειά τους και να μπορούν και οι μαθητές να αφομοιώνουν. Δε μπορεί να λειτουργήσει σε κλίμα τρομοκρατίας, τραμπουκισμού ή αυτοδικίας. Από εκεί και πέρα όποιος έχει παράπονα υπάρχουν δικλείδες για να τα λύσει σε υπηρεσίες, παραϋπηρεσίες κλπ. Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό στο νομό.  Για εμάς είναι απαράδεκτο. Δε μπορεί ο καθένας να μπουκάρει στο σχολείο επικαλούμενος το οτιδήποτε και να τραμπουκίζει ούτε να χειροδικεί. “

Σε ερώτηση αν διαπιστώνει μία ένταση των φαινομένων το τελευταίο διάστημα ο κ. Ζωής είπε:

“Δυστυχώς ναι. Είναι στη λογική και μιας ολίγον φασιστικοποίησης της κοινωνίας, αλλά και τις επιρροές που έχουμε. Υπάρχει ένα γενικό τέτοιο κλίμα. Ο συγκεκριμένος όμως άνθρωπος, τι πραγματικά κατάφερε; Κατάφερε αρχικά να στοχοποιήσει τα παιδιά του μέσα στο σχολείο. Όλοι θα λένε “τα παιδιά του τάδε”. Πώς θα αισθανθούν τα παιδιά του; Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός και θεωρούμε ότι πρέπει ο νόμος στην περίπτωση αυτή να εφαρμοστεί για να μη συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.”

Σε ανακοίνωσή του το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων σημειώνει τα εξής: περιστατικό:

“Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας.”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ