13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Καταγγέλλεται καθηγητής για ναζιστική προπαγάνδα

Ημερομηνία:

Σάλο έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Λασιθίου η είδηση που κυκλοφορεί ότι καθηγητής -και μάλιστα διευθυντής- Λυκείου στην Ιεράπετρα, ο οποίος καταγγέλλεται για ναζιστική προπαγάνδα στους μαθητές του.

Μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου, Βασίλης Καλλιμάντζαλης, ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες πως ο εν λόγω καθηγητής εξανάγκαζε τους μαθητές του να χαιρετούν ναζιστικά, μαθαίνοντάς τους όλα τα περί ναζισμού και εθνικισμού.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο καθηγητής μαζί με τη γυναίκα του βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, κάτι που έγινε αντιληπτό από πολίτες και λίγο έλειψε να συμβεί πολύ σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο της πόλης.

Η παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας ήταν άμεση, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα πέντε άτομα, τα οποία αφέθηκαν μετά ελεύθερα, αφού δεν κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Εν τω μεταξύ, την αποβολή και την πειθαρχική παραπομπή του καθηγητή ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου,  κατηγορώντας τον για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση νεαρών μαθητών.

Σύμφωνα δε με τον κ. Καλλιμαντζάλη, όσοι βρέθηκαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς δέχτηκαν απειλές και προειδοποιήσεις για την σωματική ακεραιότητά τους, με τον καθηγητή να λέει χαρακτηριστικά… “Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα”.

Την ερχόμενη Πέμπτη συνέρχεται η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λασιθίου, προκειμένου να αποφασίσει για τη διαγραφή του καθηγητή, ενώ καλείται και η Διεύθυνση Β’ θμιας Εκαπίδευσης Λασιθίου να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για να του αφαιρεθεί η θέση.

neatv.gr – Παντελής Γιαΐτσης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...