19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Καταγγελία αναγνώστριας: Πεζοδρόμια παγίδες για ανύποπτους πολίτες στο Ρέθυμνο | Φωτός

Ημερομηνία:

Επιστολή καταγγελία αναγνώστριας της εφημερίδας περιγράφει την περιπέτειά της εξαιτίας της αβλεψίας καταστηματαρχών που ενώ αφαιρούν τις ομπρέλες, αφήνουν τις εξοχές, τις επονομαζόμενες “αναμονές”, ακάλυπτες. Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι τα συγκεκριμένα εμπόδια είναι ουσιαστικά αόρατα στα μάτια των πεζοπόρων με αποτέλεσμανα σκοντάφτουν και να προκαλούνται ατυχήματα, ενίοτε και σοβαρά. Την κατάσταση αυτή καταγγέλλει η αναγνώστρια που αναρωτιέται σε ποιες άλλες τουριστικές πόλεις του νησιού παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα ενώ καλεί τις δημοτικές αρχές να λάβουν μέτρα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κε διευθυντά,

Την Παρασκευή 9/1/15 ,βρισκόμουν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα περπατούσα στον πλακόστρωτο-πεζόδρομο που οδηγεί από την Φορτέτζα (οδός Γ.Κατεχάκη) προς το πεζοδρόμιο της οδού Μελισσηνού.

Δυστυχώς στο σημείο της συμβολής του πεζόδρομου Κατεχάκη με την οδό Μελισσηνού υπάρχει παγίδα θανάτου για τους ανυποψίαστους διαβάτες. Κυριολεκτικά στην μέση του πεζοδρομίου προεξέχει η ΄΄αναμονή΄΄ κάποιας ομπρέλας η οποία τοποθετείται εκεί κατά την θερινή περίοδο ,δεδομένου ότι στο σημείο υπάρχουν αρκετά καταστήματα εστίασης, τα οποία κατά τους χειμερινούς μήνες είναι κλειστά.

Ασφαλώς και κανείς δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει τις ‘αναμονές’ ή να βρει κάποιο τρόπο να προστατέψει τους ανυποψίαστους διαβάτες που ανύποπτοι περνούν από το σημείο.

Στην παγίδα αυτή -σιδερένια προεξοχή-λοιπόν σκόνταψα και έπεσα στο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο με φόρα. Προφανώς δεν χρειάζεται να αναφερθώ στον ανύπαρκτο δημοτικό φωτισμό της περιοχής .

Από την σφοδρή πρόσκρουση στο έδαφος χτύπησα το πρόσωπο μου (μύτη),το οποίο άρχισε να αιμορραγεί και βέβαια μωλωπίστηκε η περιοχή γύρω από τα μάτια και το ένα βλέφαρο (υπάρχει σχετική ιατρική έκθεση).Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιο σπάσιμο οστών(ακτινογραφία) ή κάποια προβλήματα στον οφθαλμό. Ασφαλώς η όλη ιστορία, μου στοίχησε κάποιες μέρες παραμονής στο σπίτι με αναρρωτική άδεια και την σχετική ταλαιπωρία.

Απευθύνομαι στην εφημερίδα σας και στους αναγνώστες ακριβώς για λόγους ενημέρωσης και πρόληψης και από άλλες πτώσεις ανύποπτων πολιτών. Υποθέτω ότι δυστυχώς τέτοιες παγίδες δεν υπάρχουν μόνο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και σε άλλες τουριστικές πόλεις.

Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και να μπορούν να προστατευθούν από τέτοιες ‘κακοτοπιές’. όμως στων οποίων την αρμοδιότητα βρίσκονται τα πεζοδρόμια ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να προστατεύσουν τους πολίτες και να εγγυώνται την ασφάλεια τους όταν περπατούν στο πεζοδρόμιο.

Σημειωτέον δε ότι τα πεζοδρόμια είναι δημόσιος χώρος για τους πεζούς( το λέει άλλωστε και η λέξη) .Όταν αυτός ο δημόσιος χώρος καταστρατηγείται και αντί για χρήση από τους πεζούς ενοικιάζεται σε ιδιώτες, κάποιος ( ο ιδιοκτήτης δήμος προφανώς),πρέπει να έχει την ευθύνη και την επίβλεψη του χώρου για ασφαλή πρόσβαση όταν τα καταστήματα είναι κλειστά και δεν υπάρχουν ομπρέλες τις οποίες τουλάχιστον τις βλέπεις.

Ασφαλώς και επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου.
Σας αποστέλλω συνημμένα φωτογραφίες από το συγκεκριμένο σημείο τις οποίες παρακαλώ να δημοσιεύσετε

ΥΓ: Σε ορισμένες φωτογραφίες φαίνονται οι ταμπέλες των καταστημάτων, αυτό συμβαίνει για να είναι διακριτό το σημείο της πόλης στο οποίο αναφέρομαι.

"google ad"

Με εκτίμηση

Νίκη Παπαδάκη

Δείτε τις φωτός:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...