23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίθεση στο “Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών” Χανίων

Ημερομηνία:

Για συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το “Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών” αλλά και σε βάρος μεταναστών στην πόλη των Χανίων, κάνει λόγο ανακοίνωση του “Κοινωνικού Στεκιού”.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

“Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου κατά τις 2.30 τη νύχτα το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών στα Χανιά δέχθηκε επίθεση από καμιά δεκαριά καλόπαιδα που είχαν καλυμμένα πρόσωπα. Το μένος των φασιστών (γιατί περί φασιστών πρόκειται) ξέσπασε στο τζάμι της πόρτας και στο φυτό που είναι δίπλα στην είσοδο, στο πεζοδρόμιο. Τα χειρότερα αποτράπηκαν από περαστικούς και αλληλέγγυους.

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, γύρω στα μεσάνυχτα, ομάδα 5-6 ατόμων ξυλοκόπησαν μετανάστη στη Ν.Χώρα και ο άνθρωπος κατέληξε στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι. Σύμφωνα, με τους γείτονες τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα και οι δράστες είναι γνωστοί φασίστες στη γειτονιά.

Επειδή έχουμε βαρεθεί να μετράμε επιθέσεις ενάντια στο Στέκι και σε μετανάστες και στην αδιαφορία των αρχών, θα αναφερθούμε μόνο στη προηγούμενη επίθεση, τον Απρίλη του 2012. Τότε αυτόπτες μάρτυρες συγκράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι επιτιθέμενοι (όλως τυχαίως το αυτοκίνητο ανήκει σε γνωστό χρυσαυγίτη), έγινε μήνυση και…η υπόθεση σταμάτησε εκεί, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας θεώρησε ότι δεν πρέπει προεκλογικά να «αναμοχλευθούν τα πάθη». Προφανώς, το σπάσιμο της πόρτας του Στεκιού Μεταναστών δεν θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό ρατσιστικό περιστατικό για να ασχοληθεί με αυτό η ελληνική δικαιοσύνη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο οι φασίστες αφήνονται ανενόχλητοι να σπάνε και να ξυλοκοπούν όποιον δεν τους αρέσει στο δρόμο, τα χειρότερα είναι μπροστά μας και δεν αφορούν προφανώς μόνο τους μετανάστες.

Αν την επόμενη φορά δεν βρεθούν συμπολίτες μας να τους εμποδίσουν και προλάβουν να βάλουν φωτιά στο Στέκι (απόπειρα εμπρησμού εξάλλου έχει ξαναγίνει, το 2009) τότε στα πλαίσια του «εθνοσωτήριου έργου τους» και με την ανοχή των Αρχών, κινδυνεύει όλη η Χ”μιχαλη Νταλιάνη.

Το έχουμε πια εμπεδώσει ότι οι νεοναζί και όσοι προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις χαίρουν μίας επικίνδυνα ειδικής μεταχείρισης και ιδιότυπης ασυλίας από τη μεριά των Αρχών. Μέχρι σήμερα κανείς από όσους έχουμε καταγγείλει ή οι χτυπημένοι μετανάστες έχουν αναγνωρίσει ως δράστες επιθέσεων εις βάρος τους, δεν έχει συλληφθεί.

Οι εγκληματικές επιθέσεις με καλυμμένα πρόσωπα σε χώρους αλληλεγγύης, σε μετανάστες, σε όποιον «δεν τους αρέσει», περνάνε στα ψιλά και την ίδια στιγμή η ανοιχτή διαμαρτυρία ενάντια στο φασισμό και τα μνημόνια, η οποία έχει τη συμπαράσταση του μεγαλύτερου μέρους του χανιώτικου λαού, χαρακτηρίζεται «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Ωστόσο, η υιοθέτηση της ατζέντας της Χ.Α. από την Κυβέρνηση και ο εκφασισμός του κράτους δεν τρομάζει, αλλά εξοργίζει.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...