19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Καταγγελία για έρανο κερδοσκοπίας: Εκμεταλλεύτηκαν τη Μυρτώ για να βγάλουν χρήματα

Ημερομηνία:

Στην εισαγγελία της Μασαχουσέτης προσέφυγε η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της 16χρονης Μυρτούς που κακοποιήθηκε βάναυση στην Πάρο, ζητώντας τον έλεγχο του εράνου που οργάνωσε στα τέλη του 2013 η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Καταγγέλει αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ απειλεί και με μηνύσεις για δυσφήμιση και πρόκληση ψυχικής οδύνης.
«Ανακάλυψα ότι τα πρώτα χρήματα που στάλθηκαν από ομογενείς δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό για την αποκατάσταση της υγείας της.

Έχω ήδη ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί. Υπάρχουν πολλά κενά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όσες φορές ζήτησα ονόματα όσων διαχειρίστηκαν τα χρήματα υπήρξαν αντιδράσεις», υποστηρίζει.

Είχε ζητήσει μέσω του δικηγόρου της Εμετ Φινοσέ να προσκομιστούν αναλυτικά στοιχεία από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει η Ομοσπονδία.

Απαίτησε, δε, ένορκη δήλωση από την Ομοσπονδία ότι δεν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί και αποδείξεις για τις δωρεές του κάθε ατόμου.

Ισχυρίζεται ότι η ομάδα που οργάνωσε τον έρανο παραπλάνησε τους δωρητές, λέγοντας ότι τα χρήματά τους εκπίπτουν από την αμερικανική εφορία.

«Δεν θέλω τα χρήματα. Ούτε σεντ. Είμαι απόλυτη. Θέλω να επιστραφούν τα χρήματα για να μην μπορεί να πει κανείς τίποτα για τη Μυρτώ όταν ανακαλύψει πως δεν εκπίπτουν τα χρήματα από την αμερικανική εφορία. Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα.

Μπορεί να έκανα και εγώ κάποια λάθη, δεν ήξερα, δελεάστηκα… Μου έλεγαν ότι θα αγοράσουμε ένα μηχάνημα που θα μπορεί να δώσει στη Μυρτώ τη δυνατότητα να επικοινωνεί.

Εδώ και 18 μήνες δεν έχω ακούσει τη φωνή της Μυρτούς, έχω ακούσει κλάματα, αλλά όχι τη φωνή της», σημείωσε.
«Στο όνομα του παιδιού κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα, η υπόθεση σκόπιμα επικοινωνιακά διογκώθηκε, ακριβώς για να γίνει μια συναισθηματική εκμετάλλευση», υπογράμμισε.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...