25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Καταγγελία για λεκτική βία στη Γαύδο από τον επικεφαλή του συνδυασμού “Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος”

Ημερομηνία:

Ο Ηλίας Κυριακόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος” που διεκδικεί τον Δήμο Γαύδου αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Γαύδου προτίθεται να υλοποιήσει πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών για στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Όταν είχε ξανασυμβεί το ίδιο πέρσι η μετεγχειρητική φροντίδα απέναντι στα ζωάκια που στειρώθηκαν ήταν ανύπαρκτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετά ζώα να μολυνθούν και να πεθάνουν.

Φέτος που ο Δήμος προτίθεται να κάνει το ίδιο, ωφειλα ως πολίτης να επιστήσω την προσοχή των αρμόδιων ώστε να μην ξανασυμβεί το ιδιο.

Στην ανακοίνωση μου έγραψα:

“Κατά την τελευταία στείρωση των αδέσποτων ζώων στη Γαύδο, κάτοικοι υποστήριξαν ότι τα γατάκια αφού στειρώθηκαν αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς καμία επιπλέον και αναγκαία φροντίδα. Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν αρκετοι που διστάζουν να πάνε τα γατάκια που φροντίζουν για στείρωση, μιας και θεώρησαν πως δεν ήταν τυχαίοι και τόσοι πολλοί θάνατοι γατιών που σημειώθηκαν αμέσως μετά.

Είναι σημαντικό, αυτή τη φορά να δοθεί η πρέπουσα φροντίδα στα γατάκια και να μην έχουμε και πάλι απώλειες. Επίσης, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να γεμίσουν επιτέλους τις ταΐστρες με τροφή και να πάψουν να είναι απλά διακοσμητικές.

Ελπίζουμε η απόγνωση και η βάσιμη  “αμφιβολία” των κατοίκων του νησιού με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά να πάψουν να είναι απλά “φωνούλες που δεν μας ενδιαφέρουν”. “

Μόλις δημοσίευσα αυτό το κείμενο, μου ήρθε ένα υβριστικό μήνυμα από τον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Γαύδου στο facebook,  το οποίο είναι αυτό στην επισυναπτόμενη φωτογραφία.

Η απάντησή μου σε αυτό είναι οι παρακάτω:

“Κατά τη χθεσινή μου ανάρτηση, όπου ζήτησα να υπάρξει φροντίδα στα αδέσποτα γατιά μετά την επέμβαση στείρωσης τους, έτσι ώστε να μην έχουμε απώλειες όπως συνέβη την τελευταία φορά, δέχθηκα μία αήθη και χυδαία επίθεση από τον επίσημο λογαριασμό που έχει ο Δήμος Γαύδου στο facebook, όπως παρατίθεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Το υβριστικό κείμενο υποτίθεται πως “υπέγραφε” συγγενικό πρόσωπο της Δημάρχου.

1) Αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με τον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Γαύδου. Ποιος τον διαχειρίζεται και ποιος έχει την ευθύνη αυτών των μηνυμάτων;

2) Καλούμε άπαντες, κυρίως τους υποψηφίους με τον συνδυασμό της κας Στεφανάκη, να καταδικάσουν την εν λόγω χυδαία επίθεση. Εάν δεν το κάνουν προφανώς αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται τους χαρακτηρισμούς και τους εκφράζει αυτή η τακτική.

3) Ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: όσο και να βρίζετε, όσο και να απειλείτε, το άδικο δεν μας τρομάζει. Έχουμε κάθε δικαίωμα να συμμετέχουμε στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και αυτό δεν θα μας το στερήσει κανένας.

4) Η βία, είτε αυτή είναι σωματική όπως σύμφωνα με καταγγελίες άσκησαν προ μηνών σε έναν άνθρωπο μέλη της δημοτικής αρχής, είτε λεκτική όπως συνέβη το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου εναντίον του επικεφαλής του συνδυασμού “Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος” είναι καταδικαστέα και σίγουρα αποτελεί πράξη απελπισίας, αλλά και μέτρο εκφοβισμού, κάτι που προφανώς είναι πάγια τακτική ορισμένων. Ως εδώ όμως. Η ανοχή σε αυτές τις μεθοδεύσεις τέλειωσε.”

Ηλίας Κυριακόπουλος

Επικεφαλής του συνδυασμού “Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος “

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...