16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Καταγγελία Δήμου Κερατσινίου: Οι αγοραστές του ΟΛΠ δεν θα πληρώνουν Δημοτικά τέλη και διαγράφονται όσα χρωστάνε

Ημερομηνία:

Οι αγοραστές του λιμανιού δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη! Αυτό αναφέρει καταγγελία του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ότι αναφέρεται στα… περίφημα προαπαιτούμενα και ζητάει να αποσυρθεί η διάταξη αυτή και τους τοπικούς βουλευτές να μην την ψηφίσουν:

«Στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει η ελληνική Βουλή, μαζί με τα άλλα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό μέτρα, περιλαμβάνεται διάταξη – σκάνδαλο προς όφελος του αγοραστή του Λιμανιού του Πειραιά, αλλά και κάθε επίδοξου αγοραστή δημόσιας περιουσίας.

Με το άρθρο 10 στο κεφάλαιο «διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» του πολυνομοσχεδίου που έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση, ο επίδοξος αγοραστής του ΟΛΠ λαμβάνει δύο σημαντικά «δώρα», αφενός την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους αφετέρου τη διαγραφή -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους. Σημειώνουμε ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά Δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένεια του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα, κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στην σκανδαλώδη πώληση του Λιμανιού του Πειραιά και δηλώνει ότι μαζί με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την ανατροπή της.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη διάταξη. Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους την προστασία των κάθε είδους «επενδυτών» σε βάρος των δικαιωμάτων των Δήμων και των πολιτών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ