23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Καταγγελία και στα Χανιά: Σε ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί υπό καθεστώς μυστικότητας η διαχείριση των συντάξεων; Πρόβλημα επιβίωσης για πολλούς συμπολίτες μας

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος των συντάξεων αφού η διαχείρισή τους φαίνεται ότι έχει περάσει σε ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί υπό καθεστώς μυστικότητας και ανωνυμίας!

Σύμφωνα με καταγγελία που έχει φτάσει στην εφημερίδα μας, συμπολίτης μας βρέθηκε από τη μία ημέρα στην άλλη να μην πληρώνεται σύνταξη. Ενώ οι μήνες περνούν δεν μπορεί να βρει άκρη αφού έχει μπλέξει στα γρανάζια μιας δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και της εμπλοκής και ιδιωτικής εταιρείας που έχει τεθεί ως διαχειριστής των συντάξεων!

Όπως μας καταγγέλει, από το μνημονιακό ΕΦΚΑ με τις τόσες καταγγελίες εις βάρος της κάκιστης λειτουργίας του, τον παραπέμπουν σε “άγνωστη” ιδιωτική εταιρεία.

Λέμε “άγνωστη” γιατί είναι πραγματικά άγνωστη. Όπως μας κατήγγειλε ο συμπολίτης μας οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ αρνούνται να δώσουν το όνομα της εταιρείας για να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί της.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από εξώδικη καταγγελία που έχει προχωρήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ ο οποίος κάνει αναφορά σε πολλά και συνεχόμενα λάθη τα οποία αν και έχουν επισημανθεί με υπομνήματα, emails και με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στην ΗΔΙΚΑ και στην άγνωστο “Ανάδοχο” Ιδιωτική Εταιρεία που διαχειρίζεται την διαδικασία του επανυπολογισμού, δεν έχουν διορθωθεί.

Παρόμοια είναι και η καταγγελία που είχε δημοσιευθεί πρόσφατα και στην εφημερίδαΝέα Κρήτη από το Ηράκλειο, στην οποία γίνεται αναφορά σε ανεξέλεγκτη ιδιωτική εταιρεία της οποίας τα στοιχεία δε δίνονται στους πολίτες που αντιμετωπίζουν μέχρι και πρόβλημα επιβίωσης.

Άραγε, τι ακριβώς συμβαίνει;

Πώς μία ιδιωτική εταιρεία λειτουργεί υπό καθεστώς μυστικότητας με τα χρήματα των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών;

Είναι μνημονιακή υποχρέωση; Έχει υπερψηφιστεί από κυβέρνηση ΝΔ; Από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Άραγε, τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή γιατί δεν αναδεικνύουν το θέμα;

Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι μία ιδιωτική εταιρεία δρα υπό καθεστώς ανυνωμίας και μυστικότητας και δεν υπόκειται σε κανενός είδους ελέγχου;

Διαβάστε και την καταγγελία πολίτη από το Ηράκλειο όπως είχε δημοσιευτεί:

«… Σήμερα το πρωί, 10/5/23, μετά από αλλεπάλληλες ενοχλήσεις μου μέσω τηλεφώνου και μέιλ εδώ και δύο μήνες, ενημερώθηκα τηλεφωνικά από υπάλληλο της Δ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων & Εφάπαξ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (κυρία Παπα…υ, 210…), ότι ένα ποσό περίπου 308 ευρώ, που αφαιρείτο συνεχώς από τις συντάξεις της μητέρας μου από τον Μάρτιο μέχρι και τώρα τον Μάιο, της είχε αφαιρεθεί “κατά λάθος”. Μάλιστα, μου λέει “η μητέρα σου δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση, υπάρχουν κι άλλες”!!!

Όμως υπεύθυνο δεν ήταν, λέει, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τις πληρωμές συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους/ΕΦΚΑ!!!

Όταν ζήτησα από την κυρία να μου δώσει τα στοιχεία της ιδιωτικής αυτής εταιρείας που, όπως μου ανέφερε, διενεργεί τις πληρωμές συντάξεων του Ελληνικού Δημοσίου, η κυρία αυτή αρνήθηκε να μου δώσει το όνομα, τη διεύθυνσή της και το τηλέφωνό της!

Στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με την κυρία αυτή, της ζήτησα να μου αποστείλει γραπτώς όλα όσα εξωφρενικά μου ανέφερε στο τηλέφωνο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει μέιλ της!!!

Αναρωτιέμαι: Ποιος και πότε ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση των συντάξεων του Ελληνικού Δημοσίου;! Ξέρει κανείς κάτι σχετικά με το θέμα;

Αν ισχύουν αυτά που ανέφερε η υπάλληλος, έχει συντελεστεί καταλήστευση Ελλήνων συνταξιούχων, με υπόθαλψη της κυβέρνησης και “ομερτά” των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που πλέον έχουν καταστεί αργόμισθοι, ενώ κρατούν και το στόμα τους κλειστό για τη συντελούμενη ληστεία!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν είστε συνταξιούχοι ή έχετε φίλους ή συγγενείς που λαμβάνουν συντάξεις του Ελληνικού Δημοσίου, ελέγξτε προσεκτικά τις συντάξεις που λαμβάνετε το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα εάν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες. Δεν αποκλείεται οι αδίστακτοι αυτοί “ληστές” με… πλάτες να χρησιμοποιούν πληροφορίες που αντλούν και από τον ΑΜΚΑ σας για να επιτεθούν σε άτομα με βαριές ασθένειες και αναπηρίες, που δεν έχουν παιδιά ή συγγενείς για να τους συνδράμουν και να τρέξουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Τέτοιο είναι και το προφίλ της μητέρας μου, με βαριά ασθένεια, υψηλό πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας, το οποίο δεν αποκλείεται να έλεγξαν προτού να κάνουν το “λάθος” τους.

Πληροφοριακά, η μητέρα μου ελάμβανε ΚΑΙ επίδομα βαριάς αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ, το οποίο της έκοψαν από την ώρα που ξεκίνησε να λαμβάνει αυτή τη σύνταξη χηρείας, την οποία κι αυτή της την πετσόκοψαν τώρα οι “χρυσοδάκτυλοι” συνεργάτες της κυβέρνησης… Δεν υπολόγισαν όμως, όπως φαίνεται, ότι αυτή η βαριά ασθενής ηλικιωμένη έχει στο πλάι της μία κόρη ΚΕΡΒΕΡΟ…

Εννοείται ότι σχεδιάζω να κινηθώ νομικά εναντίον παντός υπευθύνου για την κλοπή συνολικού ύψους 924 ευρώ από τις συντάξεις της μητέρας μου το τελευταίο τρίμηνο.

“Ή ταν ή επί τας”, φίλες και φίλοι…».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...