14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταγγελία κατά 11 δημοσιογράφων για το «κακοποιημένο βρέφος»

Ημερομηνία:

Καταγγελία προς το Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) με αίτημα να κληθούν σε απολογία έντεκα δημοσιογράφοι κατέθεσαν πέντε μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της Ένωσης.

Η καταγγελία αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την υπόθεση του βρέφους από τη Συρία και την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί.

Οι δημοσιογράφοι που καταγγέλλονται είναι οι Γιώργος Παπαδάκης και Ρίτσα Μπιζόγλη από τον ΑΝΤ1, Νίκος Ευαγγελάτος και Αντώνης Τσολιάς από το MEGA, Χρήστος Ράπτης, Βασίλης Πούλος, Ελένη Μπολοβίνη και Άγγελος Μόσχοβας από το iefimerida.gr και Κατερίνα Σερέτη, Θεοδόσης Πάνου και Στέργιος Σαμαρτζής από το newsit.gr.

Καταγγέλλοντες είναι τα μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ: Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Κώστας Κουτσογιάννης, Απόλλων Λιακόπουλος, Δανάη Μαραγκουδάκη και Δημοσθένης Χριστόπουλος. Θεωρούν πως οι 11 δημοσιογράφοι «ξεπέρασαν κάθε όριο δεοντολογίας» και «παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας, προκάλεσαν συναισθήματα μίσους για την οικογένεια του βρέφους, αλλά επίσης υποδαύλισαν τον ρατσισμό κατά των προσφύγων».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ