23.8 C
Chania
Saturday, May 25, 2024

Καταγγελία Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων: Βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδια της εργοδοσίας

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων:

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων καταγγέλλει την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους στην εταιρεία να υπογράψουν έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν ως προς το περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν γνωρίζουν ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ δυο επιχειρηματικών ομίλων ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μεροκάματο τους.

Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ¨εξυγίανση¨, αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων δηλ. και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις.

Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο όπως επίσης καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο να καταγγείλει αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση της εργοδοσίας και να απαιτήσει να αποσυρθεί τώρα αυτό το κατάπτυστο κείμενο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνυδροι χειμώνες στη Κρήτη και στο Αιγαίο

Του Γιώργου Ουρανού Οι συνέπειες της μεγάλης μείωσης των  βροχοπτώσεων ...

Περικοπές ενέργειας: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος

Της Βάννας Σφακιανάκη Το καλοκαίρι του 2023 η «Καθημερινή» δημοσίευσε...

Kρήτη: Πού κυμάνθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και μειώσεις στις...