15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καταγγελία της ΚΝΕ :Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία

Ημερομηνία:

Το ΤΣ Χανίων της ΚΝΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας το πρωί της Πέμπτης 24 Απριλίου (Πέμπτη του Πάσχα) στο Καστέλι. Αστυνομικός από το Α.Τ. Κισάμου εμφανίστηκε σε όλα τα σχολεία της πόλης, για να ελέγξει -όπως είχε εντολή- κατά πόσο τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά, αφού σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα που ψηφίστηκε πρόσφατα, τα σχολεία των οποίων οι μαθητές έκαναν κινητοποιήσεις και καταλήψεις μέσα στην χρονιά για τα προβλήματα τους, έπρεπε να «τιμωρηθούν» από το υπουργείο με μάθημα μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία. Ο αγώνας των μαθητών δεν τρομοκρατείται, ούτε από αστυνομικούς, ούτε από προεδρικά διατάγματα και υπουργεία, γιατί είναι ΔΙΚΑΙΟΣ.

Το προεδρικό διάταγμα για την αναπλήρωση ωρών τις μέρες των διακοπών του Πάσχα, στα σχολεία που πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις τη φετινή σχολική χρονιά δεν έχει να κάνει με ανησυχίες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του σχολείου.

Είναι υποκρισία και μέτρο τιμωρίας. Η κυβέρνηση επιχειρεί να «τραβήξει το αυτί» όσων μαθητών δεν συμβιβάστηκαν με τις ελλείψεις σε καθηγητές, τα κενά σε όλη την Ελλάδα, με την υλοποίηση του νόμου για το «νέο λύκειο», με την κατάργηση των ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Των μαθητών όπου μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες και τα μαθητικά συμβούλια αγωνίστηκαν ακριβώς ενάντια σε αυτήν την κατάσταση που η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει διαμορφώσει μέσα στα σχολεία, τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται από την αρχή της χρονιάς.

Το πρόβλημα δεν είναι οι αγώνες που αναπτύχθηκαν για να υπάρχουν καθηγητές και βιβλία σε όλα τα σχολεία, για να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα, για να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος, οι αγώνες ενάντια στο κλείσιμο σχολείων, στις συγχωνεύσεις και στα 30άρια τμήματα.

Το πρόβλημα είναι η άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στα σχολεία, η εφαρμογή του «νέου λυκείου» και της τράπεζας θεμάτων με αποτέλεσμα οι καθηγητές να «τρέχουν την ύλη» ώστε τυπικά να την ολοκληρώσουν. Οι μαθητές να καλούνται να “εμπεδώσουν..;” ύλη που φτάνει μέχρι και τις 20 και 30 σελίδες ανά μέρα και μάθημα.

Η τρομοκράτηση πάει παρέα με την εφαρμογή του νόμου για το «νέο λύκειο» που επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για ένα νόμο που επιτίθεται άγρια στα παιδιά των εργαζομένων, στερώντας τους το δικαίωμα στην μόρφωση.

Κανένας μαθητής να μην παραιτηθεί από το δικαίωμα να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ανάγκες και τα όνειρά του, να διεκδικεί να μορφώνεται με όρους, να παλεύει για το μέλλον και τη ζωή του αποφασίζοντας μέσα από συλλογική συζήτηση και δράση.

Οι μαθητές να δυναμώσουν αυτόν τον αγώνα, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές για να μην εφαρμοστεί το «νέο λύκειο» που καταδικάζει στην αμορφωσιά τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Καλούμε τους μαθητές της Κισσάμου με μεγαλύτερη ένταση να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να συμμετέχουν μαζί με τους γονείς τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στην πλατεία 1866 στα Χανιά. Η 1η Μάη διδάσκει ότι η εργατική τάξη ενωμένη με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μπορεί να καταφέρει να νικήσει την τρομοκρατία και την καταστολή!!!

 Διεκδικούμε:

  • Να παρθεί πίσω το Προεδρικό Διάταγμα για μάθημα μέσα στις διακοπές του Πάσχα
  • Να μην δοθούν οι εξετάσεις στην Α’ λυκείου από τράπεζα θεμάτων. Οι εξετάσεις στο σχολείο να έχουν μόνο ενδοσχολικό προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών, πάνω στην ύλη που έχει διδαχθεί
  • Καμία ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...