17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Καταγγελίες για μαστροπεία ανηλίκων και συγκάλυψη παραγόντων στην Ομοσπονδία Πάλης

Ημερομηνία:

Υπόμνημα το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία που παραπέμπουν σε δράση οργανωμένου κυκλώματος κατέθεσαν στον Αθλητικό Εισαγγελέα οι γονείς νεαρής αθλήτριας πάλης η οποία σε ηλικία δώδεκα ετών, όπως καταγγέλλεται, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της. Μεταξύ όσων καταγγέλλουν είναι η ύπαρξη περιστατικών μαστροπείας ανηλίκων και συγκάλυψη παρόντων στην Ομοσπονδία Πάλης.

Με υπόμνημα τους προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας γονείς μιας νεαρής αθλήτριας, η οποία όπως καταγγέλλεται έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της, επιχειρούν να ρίξουν φως σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία Πάλης.

Στο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, διευκρινίζουν στον Εισαγγελέα Αθλητισμού, ο οποίος και θα ερευνήσει την υπόθεση, πως οι διάφορες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά προηγούμενων διοικήσεων της Ομοσπονδίας, αφορούν σε περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας, ενώ -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- υπάρχει και ενδεχόμενο κυκλώματος μαστροπείας. Μάλιστα, επισημαίνουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν απόλυτη επίγνωση για το τι συνέβαινε στους κόλπους της Ομοσπονδίας, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ασκούν την επιρροή τους.

Μάλιστα, στο υπόμνημα τους διευκρινίζουν στις εισαγγελικές αρχές προς τα που να στρέψουν τις έρευνες τους, προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, εκ των οποίων και ένα προπονητή, τον οποίο κατονομάζουν. Πρόκειται για άτομο, το οποίο – κατά τους γονείς – έχει το ίδιο παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία.

Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρονται και στα όσα έζησε η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017. Ήδη για το σκέλος αυτό έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, και ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Σύμφωνα με το υπόμνημα, όλα όσα συνέβησαν στο κορίτσι ήταν εν γνώση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία – κατά τους καταγγέλοντες – συγκάλυπτε τον προπονητή.

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η ελληνική Κοινωνία γνωρίζει ότι στην Ομοσπονδία Πάλης υπάρχει σαπίλα. Επιτέλους η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ο Αθλητισμός να γίνει υγιής», δηλώνει στο News 24/7 η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας, Ειρήνης Μαρούπα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...

Η Οδύσσεια του Μαρκόπουλου – Ένας χρόνος μετά

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την...

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιαποβλήτων του Δήμου Χανίων με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή...