15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Καταγγελίες κίνησης ανέργων Χανίων

Ημερομηνία:

Τα μνημόνια «καλά» κρατούν, η χώρα αφανίζεται σιγά – σιγά, η λαϊκή εξαθλίωση συνεχίζεται και οι μόνοι που ευημερούν είναι οι έχοντες και κατέχοντες, τα λαμόγια, οι δωσίλογοι, οι ημέτεροι, οι κάθε λογής οσφυοκάμπτες.
Η πατρίδα δυστυχώς κυβερνάται από μια πολιτική συμμορία εγκληματιών που ακούει στ’ όνομα μνημονιακή συγκυβέρνηση. Κι εμείς οι άνεργοι, νοιώθουμε πολύ καλά στο πετσί μας τι σημαίνει αυτό!

Θυμίζουμε ότι στις περισσότερες αυτοχειρίες όπως λέγονται – στην ουσία πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονίες – τα θύματα είναι άνεργοι. Και είναι τόσο αδίστακτοι και αποφασισμένοι να μας εξοντώσουν όλ’ αυτά τ’ ανθρωποειδή που τάχα μας κυβερνούν, ώστε να κάνουν αδύνατη  πλέον την πρόσβασή μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – και όχι μόνο – οδηγώντας αργά αλλά σταθερά στην επιδείνωση της υγείας μας και σε κάποιες περιπτώσεις στον θάνατο.

Άνεργοι με σοβαρά χρόνια νοσήματα, παλαιότερα παίρναμε κάποια από τα φάρμακά μας με μηδέν συμμετοχή. Σήμερα καλούμαστε να πληρώνουμε 25% συμμετοχή για κάθε φάρμακο, εκτός από τα λοιπά χαράτσια που πρέπει να καταβάλλουμε για κάθε συνταγή! Το υπουργείο των Οικονομικών ως αναρμοαρμόδιο, ακολουθώντας κι αυτό πιστά το δρόμο της λογικής του παραλόγου, όχι μόνο μας φορολογεί για το ανύπαρκτο εισόδημά μας, αλλά μας ζητά και προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο!!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλοί από μας να στερούνται τα φάρμακά τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, ενώ κινδυνεύουμε με πρόστιμα και λοιπές κυρώσεις, αδυνατώντας να πληρώσουμε τους παράνομους και αντισυνταγματικούς αυτούς φόρους.

Κι ενώ έχουμε να κάνουμε μ’ εν ψυχρώ δολοφόνους όπως αναφέρουμε και προηγούμενα, όχι μόνο δεν αποδέχονται τον πραγματικό ρόλο αυτόν του θύτη, αλλά έχουν το θράσος να το «παίζουν» και προστάτες των αδυνάτων, διαρρηγνύοντας μάλιστα τα ιμάτιά τους γι’ αυτούς που τους αμφισβητούν.

Συγκλονιστική και απίστευτη ήταν επίσης η εμπειρία μας ως άνεργοι, όσοι από μας είχαν ενήμερα δάνεια και σπεύσαμε στις τράπεζες να μειώσουμε τις δόσεις μας ύστερα από τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για διευκολύνσεις στην αποπληρωμή δανείων των ευπαθών ομάδων πληθυσμού (ν. 4161 (ΦΕΚ Α’  143/14-6-13). Οι τράπεζες εκτός των άλλων δικαιολογητικών που ζητούσαν, ήταν και η φορολογική ενημερότητα, την οποία βεβαίως εμείς δεν διαθέταμε αφού οι… φωστήρες της οικονομίας, μας είχαν φορολογήσει για το ανύπαρκτο εισόδημά μας κι εμείς όπως ήταν φυσικό αδυνατούσαμε και αδυνατούμε να πληρώσουμε!

Πηγαίνοντας στην εφορία για την εύρεση λύσης, ενημερωθήκαμε πως έπρεπε ν’ απευθυνθούμε στους λογιστές μας να μας φτιάξουν κάποια χαρτιά κι αφού πληρώναμε την «πρώτη» δόση του φόρου εισοδήματος να επιστρέφαμε στην εφορία με την απόδειξη και τότε θα μας έδιναν ενημερότητα, μόνο για ενημέρωση της τράπεζας και όχι για την όποια είσπραξη χρημάτων. Πηγαίνοντας όμως στους λογιστές, μας περίμενε μια ακόμα πιο δυσάρεστη έκπληξη, όταν μαθαίναμε πως για να κάνομε διακανονισμό για τα οφειλόμενα ποσά στην εφορία (100 – 200 – 500-1000 ευρώ) έπρεπε να πληρώσουμε κάποιο ποσόν στο σύλλογο λογιστών κι επί πλέον να βάλομε ενέχυρο τον εξοπλισμό του σπιτιού μας κ.λ.π. ! Είμασταν δηλαδή υποχρεωμένοι να καταγράψομε και να δηλώσουμε με ακρίβεια (με ορατή την πιθανότητα ελέγχου) μέχρι και το μικρότερο μας έπιπλο, οικιακές συσκευές – κατσαρολικά – μπολ – ποτήρια – πιάτα – βιβλία, ενδεχομένως ενδύματα – εσώρουχα ή και το χαρτί τουαλέτας !!! Κανονικό φακέλωμα δηλαδή και αποθέωση εξευτελισμού για μια χούφτα ευρώ, που στο κάτω κάτω, άδικα παράνομα και αντισυνταγματικά μας χρέωσε το υπουργείο της τάχα οικονομίας.

Κι αν όλο αυτό είναι φρίκη γι’ αυτούς που μόλις το πληροφορούνται, όλοι εμείς που το βιώσαμε μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως πρόκειται για κόλαση, και δηλώνουμε απερίφραστα πως για όλους εμάς, τα μνημονικά θρασίμια που υπακούοντας στις εντολές των αδίστακτων τοκογλύφων δανειστών, ψήφισαν και ψηφίζουν την εξόντωση του λαού μας, θα μας έχουν απέναντί τους ως έχομε υποχρέωση από το άρθρο 120 του Συντάγματος, τους θεωρούμε ανεπιθύμητους και ως τέτοιους θα τους αντιμετωπίζουμε.

Κίνηση ανέργων Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ