23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Καταδίκη για ψευδείς καταθέσεις και συκοφαντική δυσφήμιση στην υπόθεση του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων

Ημερομηνία:

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης στα Χανιά καταδίκασε, την Τρίτη 11 Απριλίου, δύο άντρες για ψευδείς καταθέσεις και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή. Οι δύο άντρες είχαν στραφεί το 2017 κατά των τεσσάρων νηπιαγωγών του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, κατηγορώντας τους ψευδώς για την υλοποίηση ενός προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με ακατάλληλο τρόπο.

Πρόκειται για έναν πατέρα τεσσάρων παιδιών, δύο εκ των οποίων φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο την περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, και για έναν 62χρονο από την Αθήνα, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό για εμπρησμό σε τεκτονική στοά. Ο 62χρονος φέρεται να ηγήθηκε της προσπάθειας δυσφήμισης των νηπιαγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι νηπιαγωγοί αθωώθηκαν πανηγυρικά από όλες τις κατηγορίες, τόσο πρωτόδικα όσο και δευτεροβάθμια, με το δικαστήριο να κρίνει ότι το πρόγραμμα “Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου” ήταν απόλυτα σύννομο και παιδαγωγικά άρτιο.

Στην δίκη κατέθεσε και ο τότε διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, ο οποίος επιβεβαίωσε την νομιμότητα και την εκπαιδευτική αξία του προγράμματος.

Ο 62χρονος άνδρας που καταδικάστηκε για ψευδείς καταθέσεις και συκοφαντική δυσφήμιση κατά των νηπιαγωγών του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, στην απολογία του, υποστήριξε ότι κύκλοι επιχειρούν να επιβάλλουν ιδεολογίες αντίθετες με τις ορθόδοξες απόψεις, ενώ έκανε λόγο για παράνομη καταδίκη του.

Ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών, ο οποίος πλέον έχει μετακομίσει σε άλλο νησί, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για αδαή γεωργό που παρασύρθηκε από τον 62χρονο.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας ασκούσε συχνά κριτική στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θέτοντας ζητήματα όπως η υποχρέωση έπαρσης σημαίας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τάχθηκε κατά των εμβολίων και των σελφ τεστ, κρατώντας τα παιδιά του μακριά από το σχολείο για μεγάλο διάστημα.

Η δικηγόρος των νηπιαγωγών τόνισε την ηθική βλάβη και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία έξι χρόνια, εξαιτίας της ψευδούς κατηγορίας για ακατάλληλη υλοποίηση προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Η καταδίκη των δύο ανδρών φέρνει ένα οριστικό τέλος σε μια θλιβερή υπόθεση που σπίλωσε άδικα την φήμη των νηπιαγωγών και δημιούργησε αβάσιμες ανησυχίες στους γονείς των παιδιών.

Ποινές:

  • 35 μήνες φυλάκισης στον 62χρονο
  • 23 μήνες φυλάκισης στον πατέρα
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...