29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Καταδίκη του υπευθύνου συντήρησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά για την καταστροφική πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο

Ημερομηνία:

6 μήνες φυλακιση με αναστολή αποφάσισε να επιβάλλει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον υπεύθυνο συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε υπεύθυνος για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο το 2013, λόγω αμέλειας.

Υπενθυμιζουμε ότι η πυρκαγιά είχε καταστρέψει ολοκληρωτικά τον Συνεταιρισμό Αλουμινοκατατασκευαστών ενώ ειχε κατακάψει φορτηγά, ΙΧ, μηχανήματα. Καταστροφές είχαν υποστει και μια σειρά αλλες επιχειρήσεις.

Σημειωνουμε ότι η λήψη της αποφασης πάρθηκε μετά από 5 συνεδρίες εκ των οποίων η μία υπήρξε μαραθωνια με διάρκεια από την Τρίτη το πρωί μεχρι τα μεσάνυχτα.

Η δίκη αποτέλεσε επανάληψης της δικης του Ιουλίου του 2020 σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ είχε καταδικαστει. Πάντως, η ΔΕΗ είχε ζητήσει την αναίρεση της αποφασης, αίτημα το οποίο τελικώς ικανοποιησε ο Αρειος Πάγος.

Η σημερινή καταδικη έχει σημασία αφού ηλθε μόλις λιγες ημερες πριν παραγραφεί η υποθεση.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δούκας από Κρήτη: Είμαστε πρώτοι σε 29 νομούς, αν κρατήσουμε δυνάμεις στο νησί, θα σαρώσουμε

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε...