21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταδικάστηκαν οι γονείς που κλείδωσαν τις κόρες τους έξω από το σπίτι

Ημερομηνία:

Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι δύο γονείς που κλείδωσαν τις κόρες τους έξω από το σπίτι τους στη Μεσαρά. Aπό ότι φαίνεται, όμως, το γεγονός ότι τις κλείδωσε έξω ήταν απλά η αφορμή και από πίσω κρυβόταν η διαρκής βιαιοπραγία του πατέρα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr: «Ένοχους για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο έκρινε το δικαστήριο τους δυο γονείς που μήνυσαν οι κόρες τους με αφορμή την αλλαγή κλειδαριάς στο σπίτι τους γεγονός που όπως φαίνεται ήταν η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι αναφορικά με τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον καθένα για τη μεν μητέρα ωστόσο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση ποινής για μια τριετία αλλά για τον πατέρα επειδή έχει ήδη μια καταδίκη σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως ενώ ο τελευταίος άσκησε έφεση

Στις απολογίες τους οι γονείς απέδωσαν σε μια παρεξήγηση την … αλλαγή κλειδαριάς που τους έφερε στα δικαστήρια με τα δυο κορίτσια τους στο πλαίσιο της απολογίας τους.

Νωρίτερα στην κατάθεση της η 20χρονη κόρη του ζευγαριού υποστήριξε ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι που η αδερφή της επέστρεψε από το σχολείο βρήκε τις κλειδαριές αλλαγμένες. Η ίδια βρισκόταν στο Ηράκλειο όταν η 16χρονη την ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να μπει στο σπίτι και επέστρεψε στο Τυμπάκι.  Εν τω μεταξύ όπως ανάφερε στην κατάθεση της η 16χρονη βρήκε τη μητέρα της στη δουλειά η οποία της είπε ότι δεν είχε αυτή τα κλειδιά αλλά ο πατέρα της και ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί του.

Όταν η 20χρονη επέστρεψε στο Τυμπάκι μαζί με την 16χρονη έσπασαν το παράθυρο και μπήκαν μέσα στο σπίτι πήραν τα ρούχα τους και έφυγαν ενώ από τότε διαμένουν στην Καλυβιανή. Η ίδια υποστήριξε ότι πριν από τρεις εβδομάδες ότι ο πατέρας της είχε χτυπήσει τη μικρή της αδερφή ότι οι σχέσεις τους είναι πολύ κακές και ότι δεν ήθελαν τον πατέρα τους στο σπίτι “Μας χτυπούσε, μας έβριζε, μας συμπεριφερόταν σαν αντικείμενα.” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στο δικαστήριο διαβάστηκε και η κατάθεση της μικρής που λίγο πολύ ανέφερε τα ίδια με την αδερφή της…

Για τον πατέρα η ποινή φυλάκισης είναι 10 μήνες και το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα γιατί εις βάρος του υπάρχει ήδη μία καταδίκη ενδοοικογενειακής βίας. Στη μητέρα, ενώ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, το δικαστήριο την ανέστειλε για μία τριετία.

Ο πατέρας άσκησε έφεση.

Οι δύο γονείς υποστήριξαν ότι η αλλαγή κλειδαριάς ήταν απλώς μία παρεξήγηση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...