21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Καταπατήσεων συνέχεια σε χωριά των Χανίων – Πολλές οι καταγγελίες

Ημερομηνία:

Μετά την καταγγελία για καταπάτηση νόμιμου οικοπέδου στο Σταυρό Ακρωτηρίου που δημοσιεύθηκε στον ‘’Αγώνα της Κρήτης’’ την περασμένη εβδομάδα, έφτασαν στην εφημερίδα μας και άλλες καταγγελίες.

Κι εμείς αναρωτιόμαστε:

Πως λειτουργούν οι καταπατητές; Με το έτσι θέλω; Και ο νόμος; Δεν προστατεύει τους νόμιμους ιδιοκτήτες;

Έχομε καταγγελία για καταπάτηση εκτός του Σταυρού και σε άλλη περιοχή του Ακρωτηρίου. Επίσης στο χωριό Σκορδαλού όπου ο νόμιμος ιδιοκτήτης δικαιώθηκε μετά από προσφυγή στην δικαιοσύνη. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, καταπάτηση περιουσίας έχει σημειωθεί στο ΚακοδίκιΣελίνου.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Οι μικροκαταπατήσεις με τη μέθοδο της αλλαγής των συνόρων έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις. Ιδιοκτήτες αγροτικής γης που μένουν στην πόλη ή εκτός του νομού Χανίων, πολλές φορές μένουν έκπληκτοι με την μετατόπιση των συνόρων. Επίσης, ακριβώς πάνω στο σύνορο βλέπουν φυτεμένες ελιές που σημαίνει πως μπαίνουν δυο μέτρα μέσα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εκεί που υπήρχε ιδιοκτησία ανοίγεται δρόμος από διπλανό ιδιοκτήτη. Σε άλλες περιπτώσεις, στο μέσο χωραφιού που είναι οικόπεδο, τοποθετούνται βάνες άρδευσης. Πελώριες πέτρες που είχαν τοποθετηθεί ως στραλίκια μετακινούνται με τρακτέρ, παραβιάζοντας έτσι τα σύνορα. Γενικά γίνεται ένας χαμός. Πολλοί οι καταπατητές.

Γιατί; Θα γίνουν πιο πλούσιοι καταπατώντας  ό,τι ανήκει σε άλλους; Αναρωτιόμαστε, προς τι αυτή η έξαρση καταπατήσεων; Το πρόβλημα που έχομε δεν λύνεται με το να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου.

Ν.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...