15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Καταστηματάρχες και Δήμος Χανίων συμφωνούν για την απαγόρευση διέλευσης και πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι, όμως δεν υπάρχει κανείς να εφαρμόσει την απαγόρευση

Ημερομηνία:

Μπορεί και ο Σύλλογος Εστίασης νομού Χανίων αλλά και ο Δήμος Χανίων να συγκλίνουν ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων στο παλιό λιμάνι, και πάλι όμως να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα; Ναι, μπορεί.

Πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος Εστίασης νομού Χανίων εξέφραζε τα παράπονά του προς τον Δήμο Χανίων για το παρκάρισμα και την κυκλοφορία οχημάτων στο παλιό λιμάνι σημειώνοντας ότι “το λιμάνι ενώ έχει τόσο κόσμο, είναι πιο όμορφο χωρίς αυτοκίνητα”.

Ο Δήμος Χανίων απαντώντας στα παράπονα του Συλλόγου τους υπενθύμισε ότι ήταν μέλη του που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην απόφαση για απαγόρευση στάθμευσης στο παλιό λιμάνι αναφέροντας πάντως ότι με τη νέα απόφαση απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και κυκλοφορία τροχοφόρων στο σύνολο της χερσαίας λιμενικής ζώνης ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, πλην των ωρών τροφοδοσίας των καταστημάτων, απο τον Φιρκά έως και το Πάρκινγκ της οδού Δευκαλίωνος.

Απαγορεύεται είπατε; Μάλλον όχι.

Κάθε μέρα γίνεται το αδιαχώρητο στο παλιό λιμάνι από οχήματα που παρκάρουν όπου θέλουν και αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται στο πλακόστρωτο πολλές φορές κορνάρωντας και στους πεζούς ώστε να περάσουν!

Άραγε, υπάρχει κανείς να εφαρμόσει τις αποφάσεις που όλοι οι φορείς συμφωνούνε για την εφαρμογή τους;

Αυτή η εικόνα του παλιού λιμανιού δεν ταιριάζει στον τόπο μας:

C360_2017-05-13-23-15-48-085

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...