22.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Καταστρέφονται οι αλιείς της χώρας από την επιδημία του κορωνοϊού: Τη στήριξή τους ζητά το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Την ανάγκη να συμπεριληφθούν στα άμεσα μέτρα στήριξης, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, το σύνολο των βιοπαλαιστών αλιέων, επισημαίνει σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αγροτικών Ανάπτυξης και Οικονομικών το ΚΚΕ.

Στην ερώτηση που υπογράφουν τρεις βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, αναφέρονται τα εξής:

Απροστάτευτοι από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολλοί μικροί αλιείς, παράκτιοι αλλά και εσωτερικών υδάτων, όλης της χώρας καθώς, για διάφορους λόγους κάθε φορά, η δραστηριότητά τους δεν εμπίπτει ακριβώς στους ΚΑΔ που αποζημιώνονται.

Ενώ οι μεγάλες αλιευτικές επιχειρήσεις και οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι πάνω πάνω στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, πολλοί φτωχοί επαγγελματίες ψαράδες, αποκλείονται και από τα όποια πενιχρά μέτρα στήριξης.

Παράλληλα, επειδή είναι ορατή η χρονική επέκταση των περιοριστικών μέτρων για των έλεγχο της πανδημίας, θα πρέπει να υπάρξουν και επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων ψαράδων.

Ερωτώνται  οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να εντάξει στις υπάρχουσες ρυθμίσεις τους αλιείς που έχουν αποκλειστεί
  • Να θεσπίσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους βιοπαλαιστές αλιείς με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ περιλαμβάνοντας μέτρα όπως:

– χορήγηση μηνιαίου επιδόματος τουλάχιστο 750 ευρώ για την επιβίωσή τους με κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών τους για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση,

– απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος,

– αναστολή δόσεων στα ρυθμισμένα δάνεια και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου με διαγραφή των τόκων στα κόκκινα δάνεια

– αναστολή  πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, διακοπών ρεύματος κλπ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ