20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καταστροφή για το λιανεμπόριο: Η 2η μεγαλύτερη πολυεθνική στον χώρο ένδυσης Η & Μ φτιάχνει κατάστημα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Επιθετική πολιτική με πολλαπλά ‘χτυπήματα’ στην τοπική αγορά ακολουθούν στην Κρήτη οι μεγάλοι κολοσσοί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr μεγάλες εταιρείες του λιανικού εμπορίου-ένδυσης και υπόδησης παίρνουν ακίνητα φιλέτα και ετοιμάζουν μέγα καταστήματα τα οποία θα οδηγήσουν στην καταστροφή πολλούς μικρούς τοπικούς εμπόρους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο σουηδικός όμιλος λιανικής Hennes & Mauritz (H&M) αιφνιδιάζει την Περιφέρεια Κρήτης και τις υπηρεσίες της, ανοίγει και δεύτερο σουπερ κατάστημα στην Κρήτη, αυτή τη φορά στα Χανιά συνολικού μεγέθους 2,3 στρεμμάτων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η H&M κατέθεσε στον αντιπεριφερειάρχη Χανιων κ.Βουλγαράκη πλήρη μελέτη για ‘την χορήγηση άδειας λειτουργίας λιανικού εμπορίου’.

«Εμείς είχαμε αυτές τις άδειες όταν ο παλιός Νομος έλεγε ότι πάνω από 1000 τετραγωνικά κατάστημα χρειαζόταν ειδική έγκριση. Μετά τις πρόσφυγες το Συμβούλιο της Επικρατείας κατέρριψε τις αιτιάσεις, στην ουσία ο Νομος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός. Οπότε γιατί κάνουν την αίτηση;» αναρωτήθηκαν οι υπηρεσίες.

Την απάντηση δίνει η ίδια η εταιρεία που αναφέρει ότι το κάνει για «λόγους προλήψεως μην τυχόν βρεθεί κάποιος και καταθέσει προσφυγή».

Στα Χανιά το νέο κατάστημα της Hennes & Mauritz (H&M) ανοίγει σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Χιωτάκη εκεί όπου στεγαζόταν ο ΟΤΕ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο είναι τόσο άνετο που θα μείνει και ένα τμήμα του ΟΤΕ για πωλήσεις (όχι τυχαία…προφανώς). Ο ωφέλιμος χώρος των πωλήσεων θα είναι 1300 τμ.

Κάτι ανάλογο θα ακολουθήσει και στο Ηρακλειο όπου η εταιρεία πήρε το ακίνητο της Alpha BANK – πρώην κτίριο της Εμπορικής- για να στεγάσει το πολυτελές H&M αφού θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος συνεχώς αναβαθμίζεται. Εκεί όπου οι τράπεζες πλέον παραχωρούν τα καταστήματα της 25ης Αυγούστου για να γίνουν πολυκαταστήματα με πρώτο deal την Εθνική και την εταιρεία HONDOS.

Ποια είναι η Η & Μ

Η αλυσίδα ένδυσης Η&Μ Ελλάδος αριθμεί 29 καταστήματα σε οχτώ πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα , Βόλος και Κομοτηνή. Με τα δύο της Κρήτης θα έχει 31 συνολικά!

Η εταιρεία H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) είναι μία Σουηδική πολυεθνική εταιρεία με ρούχα για άντρες, γυναίκες, έφηβους και παιδιά. Έχει καταστήματα σε 55 χώρες και 3.500 καταστήματα ενώ απασχολεί πάνω από 116.000 εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό της επεκτατικής πολιτικής που ακολουθεί είναι ότι το 2011 είχε 2.325 καταστήματα και μέσα σε 3 χρόνια έχει πλέον ξεπεράσει τα 3.500.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης παγκοσμίως λίγο πιο πίσω από την ισπανική πολυεθνική ΖΑRA και μπροστά από την αμερικάνικη GAP.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ