26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Καταστροφή πυρομαχικών στο βυθό της θάλασσας στη Νέα Χώρα

Ημερομηνία:

Σείστηκε η Νέα Χώρα Χανίων το μεσημέρι από την ελεγχόμενη έκρηξη στο βυθό της ομώνυμης παραλίας, από την εξουδετέρωση πυρομαχικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετά την προχθεσινή εξουδετέρωση οβίδων στα Λαζαρέτα από την εποχή του ’40, σήμερα ακολούθησε η καταστροφή των  πυρομαχικών που είχαν εντοπιστεί, όπως και οι οβίδες, πολύ κοντά στην ακτή και σε μικρό βάθος (10 μ.).

Χειροβομβίδες και αρκετές ρουκέτες αποτέλεσαν το “μενού” για τους ειδικά εκπαιδευμένους βατραχανθρώπους της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Από νωρίς το πρωί, κλιμάκιο του Α’ Λιμενικού Τμήματος Χανίων είχε αποκλείσει την παραλία από λουόμενους, ενώ το περιπολικό σκάφος της Υπηρεσίας βρισκόταν στην περιοχή και απέτρεπε οποιοδήποτε πλωτό μέσο να πλησιάσει.

Αφού η περιοχή εξουδετέρωσης ελέγχθηκε ενδελλεχώς από τους βατραχανθρώπους, σκέπασαν τα εκρηκτικά με ειδικές σακούλες άμμου, ώστε να περιοριστεί το βεληνεκές της έκρηξης.

Συνέδεσαν βραδύκαυστο αδιάβροχο φυτίλι και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έγινε η έκρηξη, που ήταν αισθητή σε όλη τη γειτονιά της Νέας Χώρας

Η επιχείρηση διήρκησε περίπου δύο ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τα πυρομαχικά ήρθαν στην επιφάνεια πιθανότατα μετά από το πέρασμα κάποιας τράτας, που σκάβει το βυθό που είναι θαμμένα εδώ και χρόνια.

Ανδρες του Λιμενικού δεν αποκλείιουν να έρθουν στο φως και άλλα πυρομαχικά, συνιστώντας στους πολίτες, αν εντοπίσουν κάτι ανάλογο να μη το αγγίξουν και να ειδοποιήσουν τους αρμόδιους.

Ευτυχία Πενταράκη / neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ