15.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Κατεδαφίσανε αυθαίρετο παράπηγμα στην περιοχή της Σπλάντζιας – Η ανάπλαση του πάρκου στους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής

Ημερομηνία:

Στην κατεδάφιση αυθαίρετου και επικίνδυνου παραπήγματος, που αποτελούσε για χρόνια εστία μόλυνσης για την περιοχή της Σπλάντζιας, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 29/7/2016, ο Δήμος Χανίων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, καθαρίστηκε ο χώρος της πλατείας, που βρίσκεται πίσω από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη & Επ. Νικηφόρου. Μάλιστα, άμεσα προσωπικό πιστοποιημένης εταιρείας θα απομακρύνει τα φύλλα αμιαντοτσιμένου, που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του παραπήγματος.

Προχωρούμε στην κατεδάφιση του επικίνδυνου αυτού κτίσματος στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής μας αρχής για τον ευπρεπισμό της πόλης και σε συνέχεια και άλλων παρεμβάσεων, που προωθούμε, όπως καθαρισμούς περιοχών, απομάκρυνση εγκαταλειμμένων περιπτέρων, επικίνδυνων κτισμάτων, κ.α., που επιβαρύνουν περιοχές του Δήμου μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι επρόκειτο για ένα μεταπολεμικό παράπηγμα, το οποίο κατοικούνταν αδιαλείπτως εδώ και πολλά χρόνια από μία γυναίκα με προβλήματα υγείας, ενώ στη συνέχεια ο χώρος καταλήφθηκε από διαφόρους αγνώστων στοιχείων.

Προβήκαμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ως Δήμος, ενημερώσαμε ότι σήμερα θα προχωρήσουμε στην κατεδάφιση, έτσι αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη το σημαντικό έργο του καθαρισμού και της ανάπλασης αυτής της όμορφης γωνιάς της πόλης μας προς χρήση των συμπολιτών και των επισκεπτών μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του Δήμου, όπου έχει εντοπιστεί η ανάγκη βελτίωσης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ