14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κατερινόπουλος: Έντονες αντιδράσεις για τη δήλωσή του για τη γυναικοκτονία στην Κρήτη – Ποια ήταν ολόκληρη η δήλωση

Ημερομηνία:

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δήλωση του Θανάση Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία κλήθηκε να σχολιάσει τις δύο γυναικοκτονίες που υπήρξαν στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο, όμως μεταξύ των όσων είπε υπήρχαν και κάποιες δηλώσεις, το λιγότερο….άστοχες για να μην πούμε προκλητικές.

«Ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία, όπου ορισμένοι έχουν την αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κτήμα τους», είπε αρχικά και σε ερώτηση «γιατί ορισμένες δεν εγκαταλείπουν τους θύτες», απάντηση το εξής:

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Βεβαίως αμέσως μετά δηλώνει ότι:

“Αν θέλουν πράγματι να φύγουν υπάρχουν δομές να τις φιλοξενησουν, υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να παρέμβουν. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα όπου υπάρχει ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου στις περισσότερες περιπτώσεις παρεμβαίνει και λέει μη διαλύετε το σπίτι σας. Λιγες είναι αυτές οι οικογένειες που λένε ότι πρέπει να χωρίσεις. Οι περισσότερες λένε πυροσβεστικά, ρίχνουν στάχτες για να μη φανεί και φτάνουμε εδώ που φτάνουμε να χάνονται ανθρωπινες ζωές με τον τρόπο αυτό. Κακώς βεβαίως αλλά αυτή είναι η κοινωνία μας”

Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter

Η συγκεκριμένη, δήλωση αποσπασματικα όπως προβλήθηκε έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, ενώ ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε, έδωσε την δική του απάντηση και τόνισε πως προβλήθηκε μεμονωμένα ένα στιγμιότυπο από άτομα που είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις στο Twitter:

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε ένα σχόλιο, απάντησε πιο επιθετικά, λέγοντας: «Αγράμματε, κακεντρεχή και ανόητε, πρώτα να ακούσεις όλη την τοποθέτηση μου στο βίντεο και μετά να βγάλεις τη χολή σου. Αυτά όμως είναι πολύ ψιλά γράμματα για μύωπες και κωφούς, όπως εσύ».

Τέλος, επανήλθε γράφοντας: «Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με την Γυναικοκτονία στην Κρήτη και σχηματίζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενέργεια από κάποιους που “διατεταγμένη Υπηρεσία”».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...