22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κατηγορώ Παπαδογιάννη: ο Δήμαρχος ακολουθεί μια πάγια τακτική να οικειοποιείται τα πάντα

Ημερομηνία:

Για πάγια τακτική οικειοποίησης σημαντικών έργων που αποτελούν συλλογική προσπάθεια, κατηγόρησε το Δήμαρχο Χανίων κ. Μανόλη Σκουλάκη ο επικεφαλής της δημοτικής πρωτοβουλίας “Χανιά 100/5” και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Άρης Παπαδογιάννης, σε χθεσινη συνέντευξή τύπου, με αφορμή την κήρυξη ως διατηρετέων των 26 κτιρίων στα Ταμπακαριά.
Ο κ. Παπαδογιάννης μιλώντας στο flashnews.gr, εξήγησε ότι με τη σημερινή του δημόσια τοποθέτηση, ήθελε να εκφράσει “ένα παράπονο“,  όπως είπε χαρακτηριστικά, στο ότι “ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν έκαναν καμία αναφορά σε όλους τους συντελεστές, σε όλους αυτούς που εργάστηκαν πάρα πολύ έντονα, με αιτία την αγάπη τους για αυτήν την πόλη, για αυτόν τον τόπο, και αφορά την κήρυξη ως διατηρητέα των 26 κτιρίων της περιοχής των Ταμπακαριών στην Χαλέπα”.

“Και τούτο”, συνέχισε ο κ. Παπαδογιάννης, “διότι ο κ. Δήμαρχος ακολουθεί μια πάγια τακτική να οικειοποιείται τα πάντα. Αφαιρώντας, αφανίζοντας κυριολεκτικά οποιονδήποτε άλλον έχει συμμετοχή σε αυτές τις διεργασίες”.

Στη συνέχεια, μειώνοντας τους τόνους, έκανε λόγο για παράλειψη που δεν δικαιολογείται λόγω της σπουδαιότητας του έργου.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι

Επειδή πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, που κράτησε αρκετά χρόνια, μια προσπάθεια συλλογική, του Δήμου Χανίων, του συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του ΤΕΕ αλλά και των κατοίκων και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και της πολεοδομίας του Δήμου Χανίων, ήταν πολύ μεγάλη παράλειψη, μια παράλειψη πιστεύω αδικαιολόγητη. Δεν περίμενα να πει ευχαριστώ στην προηγούμενη δημοτική αρχή, και σε εμέναν τον Άρη τον Παπαδογιάννη σαν αρμόδιο αντιδήμαρχο, περίμενα όμως, αν μη τι άλλο,  να αναγνωρίσει την προσπάθεια όλων των άλλων, γιατί με το αποτέλεσμα της κήρυξης για άλλη μια φορά γίνεται σαφές ότι η συνεργασία του Δήμου με τους φορείς, τους κατοίκους και τους πολίτες είναι απαραίτητη”.

Κλείνοντας στο ίδιο πνεύμα, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας και αναγνώρισης στα δημόσια πράγματα για το καλό του τόπου.

“Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, θα πρέπει να συμπορευτούμε όλοι σε ένα πλαίσιο συνεργασίας αλλά και αναγνώρισης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Flashnews.gr

Απάντηση Δημοτικής Αρχής των Χανίων

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε υποψήφιος Δήμαρχος, Αριστείδης Παπαδογιάννης, η Δημοτική Αρχή Χανίων επισημαίνει, τα εξής:

  • Με την εν λόγω σημαντική απόφαση λύνεται οριστικά ένα πρόβλημα, που αναζητούσε λύση εδώ και πολλά χρόνια, αποτελώντας τροχοπέδη στην αναβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να βρίσκει ολόκληρη την τοπική κοινωνία των Χανίων ενωμένη, χωρίς μικροπολιτικούς διαχωρισμούς και διαιρέσεις.
  • Στοίχημα θα πρέπει να αποτελέσει στο εξής για όλους όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης η ήπια αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής, με τη διατήρηση της μοναδικής ιστορικής της αξίας.
  • Είναι σαφές ότι η παρούσα δημοτική αρχή των Χανίων δεν αναιρεί τις ενέργειες των προκατόχων της, καθώς η διαχείριση “των κοινών” από διαφορετικά πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης συνεπάγεται με μία συνέχεια και συνέπεια στην εξέλιξη των κρίσιμων θεμάτων, που απασχολούν τον τόπο και τους κατοίκους του.
  • Η θετική εξέλιξη στο ζήτημα των Ταμπακαριών είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας τόσο της νυν όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, των Υπηρεσιών και των κατοίκων της περιοχής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν οικειοποιείται από τον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη. Αντίθετα στη Συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε για τη γνωστοποίηση της θετικής αυτής εξέλιξης, επισημάνθηκε τόσο από τον Δήμαρχο Χανίων όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέμα Πολεοδομίας, Νικόλαο Ξυνίδη, ότι ήδη από το 2009 είχαν ενταθεί οι προσπάθειες για την αξιοποίηση της περιοχής, ενώ παρουσιάστηκαν και οι ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.  

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνοι αντίπαλοι της δημοτικής αρχής των Χανίων από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της είναι τα προβλήματα του τόπου, στα οποία προσπαθεί να δίνει λύσεις με σοβαρότητα και συνέπεια. Αυτό το έργο θα συνεχιστεί και στο εξής, αδιαφορώντας για τις όποιες μικροπολιτικές “επιθέσεις” εντάσσονται στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ