15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κείμενο «βόμβα» από 150 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν στάση πληρωμών και ρήξη

Ημερομηνία:

«Στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές» ζητούν 150 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης του κόμματος.

Το κείμενο θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου 23 – 24 Μαΐου από τους εκπροσώπους της Κομμουνιστικής Τάσης.

Όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση της, με τίτλο «150 στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη», η εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης της ΚΕ, οπότε αρκετά ακόμα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπογράψουν.

Αναλυτικά το κείμενο:

Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή!

Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές – δανειστές, ούτε να «στεγνώσουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και τα Μνημόνια και να τεθούν οι ανάγκες του λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή.

Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα :

Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές. Να διαγραφεί το ληστρικό – όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή – κρατικό χρέος.

Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμο τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου.

enikos.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ