19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κείμενο – καταγγελία: “Λόγω έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, υποχρεώνουν γιατρούς και νοσηλευτές με θετικό τεστ να επιστρέψουν σε πολύωρες εφημερίες”

Ημερομηνία:

Η Μαρία Σιδερά Μάρακα με προσωπικό κείμενο – παρέμβαση,  με τεκμήριο οδηγίες σε υγειονομικό προσωπικό, όπου δεν απαιτείται αρνητικό τεστ σε νοσήσαντες εργαζόμενους για την επιστροφή στην δουλειά καταγγέλει τα τραγικά αποτελέσματα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ :

Λόγω έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, υποχρεώνουν γιατρούς και νοσηλευτές με θετικό τεστ να επιστρέψουν σε πολύωρες εφημερίες.

Για άλλη μια φορά, οι υπουργοί δεν κρύβουν τις προθέσεις τους, την αναλγησία τους και την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Γι’ αυτούς η εργατική τάξη είναι μηχανές αναπαραγωγής με ημερομηνία λήξης και οι ζωές των ευπαθών ομάδων είναι αναλώσιμες, απλά νούμερα σε στατιστικές.

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα έχουν φτάσει σε αδιανόητους αριθμούς, στα νοσοκομεία υπάρχουν ωράρια και βάρδιες εξάντλησης για τους εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ταυτόχρονα, καλούνται να δουλέψουν άμεσα μετά την εξάντληση από τον ιό, καθώς δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού. Δεν έχουν γίνει δηλαδή, οι απαραίτητες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις που διεκδικούνται εδώ και δύο χρόνια, από την αρχή της πανδημίας.

Καθώς από την αρχή της πανδημίας πολύς κόσμος μένει άνεργος, η στάση της Κυβέρνησης είναι τα παίξει όλα για όλα επικοινωνιακά, καλύπτοντας τις τραγωδίες στο όνομα του κέρδους των λίγων. Και όποιος επιζήσει.

Τα εκατομμύρια που το κράτος σκόρπισε στα κανάλια, το μόνο που κατάφεραν ήταν η συστηματική τρομολαγνεία που με στόχο την υπεράσπιση ιδιωτικών συμφερόντων έκλεινε διαρκώς το μάτι σε αντιεπιστημονικές, ανορθολογικές ή/ και αντιεμβολιαστικές απόψεις.

Ο συνδυασμός των κυβερνητικών πολιτικών υποστελέχωσης/ υποχρηματοδότησης και του δημοσιογραφικού λόγου που υποστήριξε τις αντιφάσεις του προς όφελος των εκμεταλλευτών, συνετέλεσε στην αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνώσεων.

Όλα αυτά οδηγούν και πάλι σε οριακή πίεση στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Βλέπετε, επιλέχτηκε το κρατικό χρήμα να σκορπιστεί σε αστυνομικό εξοπλισμό και προσλήψεις ένστολων… Και αντίθετα, φτάνουμε στο σήμερα με 40.000 ημερήσια κρούσματα, με νοσοκομεία χωρίς επάρκεια σε ιατρούς και νοσηλευτές/τριες και οι εναπομείναντες να δουλεύουν και να εφημερεύουν ακόμα και νοσούντες/ούσες!

Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν γίνει κάποιο δυστυχές ατύχημα και ο ιός εξαπλωθεί στις ΜΕΘ και στις κλινικές;

Μήπως αυτή είναι η τακτική για άδειες ΜΕΘ;

"google ad"

Να φύγουν οι παλιοί, να έρθουν οι νεότεροι;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταρρεύσουν στους διαδρόμους, καθώς ήδη υπάρχει ενημέρωση για burn out αρκετών εργαζόμενων;

Και κυρίως, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για όσους ευπαθείς στον ιό έμειναν εσκεμμένα απροστάτευτοι, πέθαναν και θα πεθάνουν λόγω των επικίνδυνων κυβερνητικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν τη ζωή με τόση απαξίωση;

Πλέον οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί τελειώνουν, πρέπει να σας φωνάζουμε με το όνομα σας:

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...