14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΚΕΔΕ: Νίκη της Αυτοδιοίκησης η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών

Ημερομηνία:

«Νίκη της Αυτοδιοίκησης και της λογικής» αποτελεί, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η χθεσινή δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαιρέσει από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα χρήματα που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη.

Ωστόσο, κατά την ΚΕΔΕ, παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη ζητήματα, όπως:

Πώς θα διασφαλιστεί νομοθετικά ο τρόπος και ο μηχανισμός με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των δήμων στα χρήματά τους, που θα παραμένουν δεσμευμένα στην ΤτΕ, χωρίς να υπόκεινται σε έλεγχο σκοπιμότητας.

Η ανάληψη από το Δημόσιο του κόστους που πιθανόν θα προκύψει για κάποιους δήμους οι οποίοι θα αναγκαστούν να σπάσουν προθεσμιακές καταθέσεις, για να καταθέσουν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτήν την ώρα, εν όψει της συζήτησης της ΠΝΠ στην Ολομέλεια, δήμαρχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, ενώ αργότερα στο σημείο θα δώσουν το παρών και δημοτικοί υπάλληλοι.  Λόγω της κινητοποίησης οι υπηρεσίες των δήμων θα είναι κλειστές από τις 12:00 έως τις 15:00, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των πολιτικών αρχηγών και αναμένουμε να οριστεί η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης.

Ακόμη επανέλαβε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...