19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κεντρική εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά: “Απαραίτητη για τον λαό μας όχι «άλλη μια αριστερά» αλλά μια άλλη αριστερά πραγματικά ανατρεπτική”

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Κυριακή 14/5 στην πλατεία πίσω από το Βενιζέλειο Ωδείο και με ομιλητές την Μαρία Καλιτσουνάκη, υποψήφια βουλεύτρια Χανίων και τον Πάνο Παπανικολάου, γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ. Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις εργαζόμενων στην εκπαίδευση, τον ιδιωτικό τομέα και αγωνιστών από τα κινήματα. Χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργος Πρεκατσάκης και Μανώλης Φιωτάκης.

Η Μαρία Καλιτσουνάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Ο κόσμος που έχει δώσει σκληρούς αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και που πάλεψε και παλεύει για τη δημόσια υγεία και παιδεία καταλαβαίνει ότι στην επόμενη περίοδο μετά τις εκλογές όποιος συνδυασμός και να προκύψει θα ακολουθήσει μια διαδικασία επιθέσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει συμβάλει σε όλους τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και θα συνεχίσει να παίζει αυτό το ρόλο. Γι’ αυτό διεκδικούμε την ψήφο των εργαζομένων.

Είναι η πιο χρήσιμη ψήφος και η πιο ρεαλιστική απέναντι σε όλες τις επιθέσεις. Βάζουμε την προοπτική της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η εργατική τάξη που παλεύει αλλά και στη Γαλλία τους τελευταίους τέσσερις μήνες και παντού. Απέναντι στο σύστημα που πάνω από το περιβάλλον, τις ζωές μας και την καθημερινότητα βάζει το κέρδος. Άρα η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο κρίσιμη ψήφος για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Δεν θα κάνουμε την ανατροπή μόνοι μας αλλά με τον κόσμο που αγωνίζεται. Η ενδυνάμωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θα είναι ένα ισχυρό χαστούκι στην άρχουσα τάξη η οποία είναι ήδη πανικοβλημένη από το κύμα αγώνων που υπάρχει το προηγούμενο διάστημα και που μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος ώστε να ξεφορτωθούμε το βάρβαρο σύστημα».

Με τη σειρά του ο Πάνος Παπανικολάου κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους να ψηφίσουν και να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες. Για τη βελτίωση της ζωής της νεολαίας, των εργαζόμενων, της λαϊκής πλειοψηφίας, τα πράγματα δεν αλλάζουν ούτε με εναλλαγή αστικών μνημονιακών κυβερνήσεων ούτε με μεγάλα λόγια στην αστική βουλή. Τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν ο λαός πλημμυρίζει τους δρόμους, συγκρούεται και διεκδικεί. Με ρήξη με το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα σημείωσε ότι από την κοινοβουλευτική αριστερά βλέπουμε σοβαρότατες υπαναχωρήσεις κάτω από την πίεση του συστήματος. Για παράδειγμα η ηγεσία του ΚΚΕ πρόσφατα έχει λανσάρει το δόγμα «το ίδιο είναι κρατικό ή ιδιωτικό, τρένο – ρεύμα – νερό – νοσοκομείο». Από την άλλη, ο «ρεαλισμός στην ανυπακοή» που κηρύσσει η ηγεσία του ΜΕΡΑ25 στην πραγματικότητα σημαίνει υποταγή αφού με τεχνοκρατικά τρικ χωρίς αμείλικτη σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ ούτε η φτωχοποίηση της λαϊκής πλειοψηφίας θα ανασχεθεί ούτε το πλήρες ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών θα αποτραπεί.

«Γι’ αυτό είναι απαραίτητη για τον λαό μας όχι «άλλη μια αριστερά» αλλά μια άλλη αριστερά πραγματικά ανατρεπτική, που θα έχει ως λόγο ύπαρξης την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και όχι την μικροκομματική της αυτοσυντήρηση ως αυτοσκοπό. Γιατί ο λαός μας απαιτεί τώρα άμεσα λύσεις ενάντια στην αθλιότητα που θέλει διαρκώς να επιβάλλει το σύστημα μέσω των κυβερνήσεών του και μέσω της ΕΕ, ούτε υπεκφυγές ούτε παραπομπές στο απώτερο μέλλον» τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...