15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κεραμέως για Cisco: “Προφανώς η πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί”

Ημερομηνία:

Για “ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ'” έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το φλέγον ζήτημα των ημερών που δεν είναι άλλο από τη σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε ως πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

“Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο, τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί” τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας.

Το δεύτερο “απροκάλυπτο ψέμα” σύμφωνα με την υπουργό, είναι ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι “κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης”.

News 24/7

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...