23.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Τα παιδιά κατηγορεί στην απολογία του ο πατέρας Αντώνιος

Ημερομηνία:

Στην… παραβατικότητα των παιδιών που κατήγγειλαν την κακοποίηση τους από μέλη της «Κιβωτού του Κόσμου», απέδωσε ο πατέρας Αντώνιος το γεγονός ότι κάθεται στο εδώλιο για βαρύτατες πράξεις.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, εν ολίγοις στράφηκε κατά των φιλοξενούμενων παιδιών, με τα οποία αν και -όπως είπε- είχε πολύ καλές σχέσεις μέχρι και την αποχώρηση τους λόγω ενηλικίωσης, τελικά «καθοδηγήθηκαν» από τρίτους στο να στραφούν εναντίον της προηγούμενης διοίκησης.

Παράλληλα, για τις πλημμεληματικές πράξεις που του έχουν αποδοθεί (το σκέλος των κακουργημάτων δεν έχει ακόμα φτάσει στο ακροατήριο), αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ενώ περίεγραψε πως ο ίδιος αποφάσισε να δημιουργήσει την «Κιβωτό».

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν αυτές οι εξαντλητικές εργασίες που λένε! Δεν μπορεί να μιλάνε για την Κιβωτό! Εγώ να δώσω εντολή και να έχω πειθήνια όργανα για να δίνω εντολές για τιμωρητικές συμπεριφορές; Ερχόντουσαν κι εκπαιδεύονταν από το εξωτερικό για να μάθουν τους τρόπους και τις μεθόδους μας. Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι από το εξωτερικό ερχόντουσαν να εκπαιδεύουν. Βραβευθήκαμε από την Ακαδημία Αθηνών. Υπάρχουν ντουλάπες ολόκληρες με βραβεία!» είπε ο κατηγορούμενος ιερέας.

Αναφορικά δε με την παραβατικότητα των παιδιών, υποστήριξε: «Εγώ ξέρω ποια παιδιά μεγαλώναμε. Παρά την αγάπη και την αυταπάρνηση που δείχναμε να τα μεγαλώσουμε, σε κάποια από αυτά ο χαρακτήρας είχε ήδη διαμορφωθεί. Όλα ξεκίνησαν από την κλοπή στο Βόλο, που έγιναν μαζί με παραβατικές συμπεριφορές στην Καλαμάτα. Ακόμα κι όταν έφυγαν είχαμε καταπληκτική σχέση!»

«Ήμασταν κυματοθραύστες»

Πρόσθεσε δε, πως «τα παιδιά αυτά καθοδηγηθήκαν από κάποιους κι έφτασαν εξαιτίας και του χαρακτήρα τους να μας οδηγήσουν εκτός της Κιβωτού». Όπως είπε: «Αυτά ήταν τα παιδιά μας και τα γνωρίζαμε και τα ξέραμε. Σώσαμε επανειλημμένως παιδιά από φυλακές, από δικαστήρια, βοηθώντας αυτά τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους. Αυτά τα παιδιά, που εμείς ως κυματοθραύστης προστατεύαμε την κοινωνία, χρησιμοποιήθηκαν για να μας καταστρέψουν. Δεν έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει, αυτός είναι ο χαρακτήρας τους. Εγώ τους συγχωρώ επειδή τα έχω μεγαλώσει. Έχω κοπιάσει, έχω δώσει το «είναι» μου και εγώ και η πρεσβυτέρα μου».

Κατά τη μακρά απολογία του, την οποία παρακολουθούσε και η πρεσβυτέρα, αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε τη ΜΚΟ παρά τα ιερατικά του καθήκοντα. «Δεν ήμουν κάποιος άνεργος, εγώ ήμουν ιερέας και τελούσα καθημερινά τα ιερατικά μου καθήκοντα» κατέθεσε και πρόσθεσε: «Ο στόχος μου ήταν να βοηθήσω τα παιδιά να συγχωρέσουν τους άλλους και κυρίως τους γονείς τους. Τα παιδιά έφευγαν ανάλαφρα. Όποιος ήθελε έρχοταν στην εξομολόγηση, δεν υπήρχε επιβολή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο...

Νέο ωράριο λειτουργίας για τον περιφερειακό χώρο στάθμευσης του Δήμου Χανίων στον Κλαδισό

Από σήμερα, Δευτέρα, 30/09 τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο...

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης απαιτούν λύσεις στα προβλήματα στέγασης, σίτισης και μετακίνησης

Ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία...