15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: SMS θανάτου σε θύματα που θέλουν να καταθέσουν – “Θα σας σκοτώσουμε”

Ημερομηνία:

Εδώ και μία εβδομάδα έχουμε αναφέρει ότι το μεγάλο βάρος των αποκαλύψεων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έχει πέσει πάνω στα παιδιά-θύματα.

Οχι μόνο σ’ αυτά που έχουν ήδη καταθέσει αλλά και σ’ αυτά που πρόκειται να καταθέσουν από εδώ και στο εξής. Παιδιά που μεγάλωσαν στην Κιβωτό αλλά πλέον πρόκειται για ενήλικες που επιχειρούν να κάνουν τα πρώτα βήματα στη νέα φάση της ζωής τους μακριά από τη δομή.

Αυτά ακριβώς τα παιδιά βρίσκονται στο στόχαστρο αγνώστων τα τελευταία 24ώρα. Για τις απειλές που δέχονται είχαμε γράψει την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι απειλές όμως αυτές έχουν γίνει πλέον απροκάλυπτες. Εχουν μετατραπεί σε απειλές θανάτου με SMS. “Kρατείστε το στόμα σας κλειστό, θα σας σκοτώσουμε” γράφουν οι άγνωστοι αποστολείς που στέλνουν τα μηνύματα από άγνωστης προέλευσης νούμερα.

Οι αρχές είναι ενήμερες και οργανώνουν τις άμυνές τους με δύο στόχους: Αφενός να σταματήσουν άμεσα οι απειλές και αφετέρου να προστατευτούν τα παιδιά των οποίων οι καταθέσεις θα “δέσουν” ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Φαίνεται ότι η κατάθεση του 19χρονου η οποία “καίει” υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού ενεργοποίησε αντανακλαστικά αυτοπροστασίας στο “σύστημα” των βιαιοτήτων το οποίο παίζει τα ρέστα του για να μην πέσει στα χέρια των αρχών.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με ήρωες, είναι φυσικό ότι οι παραπάνω ωμές απειλές έχουν επιφέρει πλήγμα στην ψυχολογία των ανθρώπων που επιθυμούσαν να καταθέσουν. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και κάποιοι επιχειρούν να τις σπάσουν χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας.

Την ίδια ώρα το νέο ΔΣ του οργανισμού επιχειρεί να οργανώσει την επόμενη μέρα, έργο σαφώς πολύ δύσκολο και κοπιώδες. Χρειάζονται, όπως είναι λογικό, σαρωτικές επιλογές σ’ όλα τα επίπεδα που δεν μπορούν να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανάληψη της διοίκησης, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου τόνισε από πλευράς της, ότι θα φροντίσει “να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί”.

“Κατ’ αρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε. Το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει. Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζει”, συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νέου ΔΣ της Κιβωτού:

“Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της ”Κιβωτού του Κόσμου”, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

"google ad"

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ