16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κικίλιας: Αυταπόδεικτη η παράταση του lockdown – Τι θα κρίνει την άρση του

Ημερομηνία:

Δεν θα γίνει η άρση του lockdown στο τέλος του Νοεμβρίου όπως είχε αποφασιστεί αρχικά  επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο MEGA. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε μάλιστα τους δύο λόγους για την σταδιακή άρση του.

Οι αποφάσεις θα γίνουν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και οι δύο παράγοντες από τους οποίους θα κριθούν πολλά είναι η διασπορά στην κοινότητα και οι αντοχές του ΕΣΥ.

«Η άρση του lockdown είναι μία κουβέντα που δεν έχει έδαφος. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Εγώ πρώτος θα εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο

Όσον αφορά τα εμβόλια, αυτά θα τα έχουμε όταν εγκριθούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως θα φτάσουν στα χέρια των Ελλήνων την ίδια ώρα με τους Γερμανούς, τους Γάλλους και όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε μάλιστα πως όλα τα εμβόλια που θα εγκριθούν θα είναι ασφαλή με τη σφραγίδα των παγκόσμιων, ελληνικών και ευρωπαϊκών μηχανισμών.

«Εγώ πρώτος θα εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο σε ένα εμβολιαστικό κέντρο» ανέφερε επίσης ο υπουργός.

Συγκλονιστική η προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για τον συγκλονιστικό αγώνα που γίνεται στην Βόρεια Ελλάδα.

Πλέον έχουμε εξοπλιστεί με 1.339 κλίνες ΜΕΘ, 698 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 552 κλίνες για περιστατικά non-Covid.

«Το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει 4-5 φορές τις δυνατότητες του», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προσέλαβε στο ΕΣΥ 7.000 υγειονομικούς , πράγμα που δεν έχει γίνει ξανά στην ιστορία.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό γι΄αυτό και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα στη χώρα μας. Είναι μία συγκλονιστική προσπάθεια και είμαι μαζί με όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...