18.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Κικίλιας: Να μαζευτούν όσοι «κελαηδούν» για μακεδονική μειονότητα – Μεγάλη εθνική ζημιά από τη Συμφωνία

Ημερομηνία:

Τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας, και πως η ΝΔ θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει.

«Αυτοί οι οποίοι άρχισαν ήδη να “κελαηδούν” εντός της Μακεδονίας μας και μιλάνε για μακεδονική μειονότητα, καλό θα είναι να μαζευτούν», τόνισε το ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, μια ημέρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως η συμφωνία αυτή φέρνει μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση της εθνικής κυριαρχίας κάτι που όπως είπε, αποδεικνύουν και οι πρώτες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ μετά την ψηφοφορία στην Αθήνα, όποτε και χαιρέτισε τη Συμφωνία ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Έτσι έπεσε και ο τελευταίος “φερετζές” των επιχειρημάτων υπέρ της συμφωνίας και φαίνεται το πόσο μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας αυτή φέρνει», τόνισε ο κ. Κικίλιας και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να προσπαθήσει να βελτιώσει τη συμφωνία.

«Υπάρχει η ψυχή της Μακεδονίας και δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι είμαστε το βόρειο κομμάτι του πρώτου μέρους μιας συμφωνίας. Υπάρχει η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που εξακολουθεί να είναι με το κεφάλι ψηλά», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τον Λένιν και το “Κράτος και Επανάσταση”

Της Δήμητρας Ζαχαρίκου * Το σύγχρονο ρωσικό κράτος χαρακτηρίζει το...

Ο «σωμα­το­φύλα­κας» του Αυγε­νάκη και σε υπόθεση δου­λε­μπο­ρίου

Πρόσωπα-πολυεγκληματίες αποκαλύπτονται μέσα από τη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής...