21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου και Καστανίδη – Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ημερομηνία:

Κρίση προκάλεσαν στο Κίνημα Αλλαγής οι διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με την Πρόεδρο του κόμματος να προσπαθήσει να βρει σήμερα το μεσημέρι (στις 2) διέξοδο κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές. Η «κίτρινη κάρτα» φαίνεται να είναι μία επιλογή συμβιβασμού, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη τώρα με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, που δείχνει πάντως εδώ και καιρό σημάδια πολιτικής αυτονόμησης.

Πάντως, η κυρία Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι φλερτάρουν στο παρασκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά προβληματίστηκε, καθώς η κίνηση του κ. Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως ευθεία αμφισβήτηση προς την ίδια και τις επιλογές της.

Βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Εύη Λιακούλη και άλλοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο στους δύο διαφωνούντες, όσο και στην ηγεσία για την ενοχή που επιδεικνύει.

Ειδικά για τον κ. Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση.

Κεγκέρογλου για Παπανδρέου – Καστανίδη: Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, καθώς σήμερα το μεσημέρι έχει συγκληθεί εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε σε συνέντευξή του στον realfm 97,8 ότι “η ομόφωνη απόφαση όλων ήταν επί του περιεχομένου, ότι θα διεκδικήσουμε μέσω τροπολογιών αυτές τις αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή. Η απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας ήταν ότι ψηφίζουμε επί της αρχής και μόνο τα άρθρα, με τα οποία συμφωνούμε. Υπάρχει απόφαση. Γι’αυτό έχουμε συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 14:00”.

“Θεωρώ ότι η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και θεσμούς. Μπορεί να υπάρχουν άλλα ζητήματα που θα εκφραστούν και θα πείσουν γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες και στους νόμους. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό λοιπόν θα το δούμε το μεσημέρι αν υπήρχαν. Αυτό δεν είναι ορθό και για τους άλλους συντρόφους, οι οποίοι είχαν μια διαφορετική άποψη, αλλά τηρούν τα συμφωνηθέντα. Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα” πρόσθεσε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...