23.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κινδύνευουν με θάνατο από κατανάλωση λαγοκέφαλου

Ημερομηνία:

Ο λαγοκέφαλος ο οποίος έχει πλημμυρίσει τις ακτές της ανατολικής Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου είναι το δεύτερο πιο τοξικό ζώο στον πλανήτη. Πιο τοξικό από την πιο επικίνδυνη κόμπρα, και από τον πιο θανατηφόρο σκορπιό, από την πιο δηλητηριώδη αράχνη.

Είναι εξαιρετικός θηρευτής, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το οικοσύστημα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Ένας λαγοκέφαλος έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους. Και πλέον, βγαίνει και στα ρηχά.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 65χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία, η οποία φαίνεται να υπέστη τροφική δηλητηρίαση, ύστερα από κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών, τα οποία ψάρεψε ο γιος της ηλικίας 21 χρόνων.

Στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται, επίσης διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, και ο 21χρονος, ο οποίος επίσης κατανάλωσε λαγοκέφαλους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, γύρω στις έξι χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, ο 21χρονος από τη Ρωσία, σε κωματώδη κατάσταση, με τη μητέρα του ηλικίας 65 χρόνων, η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών οι επί καθήκοντι ιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης της 65χρονης, η οποία αφού επανήλθε διασωληνώθηκε, όπως και ο γιός της.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, φαίνεται ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα δύο άτομα οφειλόταν σε τροφική δηλητηρίαση, και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθηκαν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Η 65χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας του γιου της είναι κρίσιμη, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με τη μητέρα του.

Από εξετάσεις που έγιναν από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, φαίνεται ότι η δηλητηρίαση των δύο Ρώσων τουριστών προήλθε από κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών.

Από μαρτυρία φιλικού τους προσώπου, ο 21χρονος είχε ψαρέψει τους λαγοκέφαλους χθες το πρωί. Μετά την κατανάλωση των ψαριών και αφού αυτός και η μητέρα του ένιωσαν αδιαθεσία, ο 21χρονος τηλεφώνησε στον αδελφό του, στη Ρωσία, και του ανέφερε ότι υποψιαζόταν πως ο ίδιος και η μητέρα τους δηλητηριάστηκαν από τη κατανάλωση του λαγοκέφαλου.

Ο αδελφός του 21χρονου ειδοποίησε οικογενειακή τους φίλη από τη Λιθουανία, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, η οποία και ειδοποίησε το ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής στο Παραλίμνι.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου μετέβησαν στην οικία όπου διαμένουν οι δύο Ρώσοι τουρίστες, και, στην παρουσία της Λιθουανής, διενήργησαν εξετάσεις και εντόπισαν στο ψυγείο τρία κεφάλια λαγοκέφαλου, συκώτι και αυγά λαγοκέφαλου, καθώς και ψημένο λαγοκέφαλο.

Τα ανευρεθέντα παραλήφθησαν για να αποσταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι το δηλητήριο του λαγοκέφαλου είναι ένα από τα πιο δυνατά που υπάρχουν στον κόσμο.

Διαβάστε:

Ποια χημικά της Συρίας; Ο λαγοκέφαλος απειλεί την Κρήτη και τη Μεσόγειο 

Ερώτηση 27 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Επιδείνωση προβλημάτων από αύξηση πληθυσμού του λαγοκέφαλου στην Κρήτη

newsbeast.gr, agonaskritis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...