21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και στο real estate

Ημερομηνία:

Το μεγάλο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον τουρισμό αλλά και στο real estate εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη Κινέζοι επιχειρηματίες που τον επισκέφθηκαν χθες την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία από το Πεκίνο, που αποτελούνταν από τον κ. Xu Joe σύμβουλο επενδύσεων, και τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη κυρίες  Gu Yon, και Zhong Yin, συνοδεύονταν από τον Κρητικής καταγωγής Ελληνοαμερικανό Ανδρέα Βογιατζάκη που δραστηριοποιείται στο εξαγωγικό εμπόριο.

Ο Κινέζος  σύμβουλος επενδύσεων, που εκπροσωπεί Κινέζους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενδιαφέρεται να επενδύσει στο νησί μας για την αγορά εξοχικής-παραθεριστικής κατοικίας, όπως επίσης να φέρει για διακοπές στην Κρήτη συμπατριώτες του με υψηλό εισοδηματικό επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει όσο το δυνατόν προκειμένου να στηριχθεί το ενδιαφέρον τους στο τομέα του real estate αλλά και στον τουρισμό.

Εξάλλου ο Κρητικής καταγωγής Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ανδρέας Βογιατζάκης ιδιοκτήτης της εταιρείας «Pitaopie»  με έδρα την Βοστώνη, ανέφερε ότι η εταιρεία του πρόκειται  την ερχόμενη Δευτέρα να προχωρήσει στην πρώτη  εξαγωγική αποστολή Κρητικών προϊόντων στο Πεκίνο.

Όπως είπε ο κ. Βογιατζάκης,  θα αφορά την εξαγωγή ενός κοντέινερ με λάδι, κρασί, μέλι, παξιμάδι, ξύδι, και σαπούνι που προέρχονται από συνεταιριστικές οργανώσεις αλλά και από ιδιώτες.

Στην σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, και ο κ. Νίκος Βογιατζάκης που εκπροσωπεί την εταιρεία «Pitaopie»  στην Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...