15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Κινηματογραφική Λέσχη των Φίλων του Θεάτρου Κυδωνία: “Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς»

Ημερομηνία:

Κάθε Δευτέρα στις 9.00 μμ.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 , 9.00 μμ 

«Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς»(The private life of SHERLOCK HOLMS) (ΗΠΑ 1970)

Σκηνοθεσία: ΜΠΙΛΙ ΓΟΥΑΙΛΝΤΕΡ

Σενάριο: ΜΠΙΛΙ ΓΟΥΑΙΛΝΤΕΡ, Ι. ΝΤΑΙΜΟΝΤ

Μουσική: ΜΙΚΛΟΣ ΡΟΖΑ

Ερμηνεία: ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΤΙΒΕΝΣ, ΚΟΛΙΝ ΜΠΛΑΚΕΛΙ, ΖΕΝΕΒΙΕΒ ΠΕΙΤΖ

Διάρκεια: 125΄

Μια ανελέητη σατιρική κωμωδία, φόρος τιμής στον Σέρλοκ Χολμς  από τον Μπίλι Γουάιλντερ (κάτοχο 8 Όσκαρ). Η ταινία προτάθηκε για βραβείο σεναρίου από την Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων το 1971.

Όταν μια όμορφη γυναίκα δηλώνει την εξαφάνιση του άντρα της, η έρευνα για την ανακάλυψή του ταξιδεύει τον Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Στίβενς) και τον δόκτορα Γουότσον (Κόλιν Μπλακελι) στην Σκοτία όπου αποκαλύπτουν ένα σχέδιο που περιλαμβάνει μια μυστική κοινωνία, τις Βασιλικές Μυστικές Υπηρεσίες και το… τέρας του Λοχ Νες. Πριν όμως συνδέσει τα κομμάτια του παζλ, κάνει ένα λάθος που ίσως θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας και… την προσωπική του φήμη!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ