20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ την Πέμπτη το πρωί στα Χανιά για τις αντεργατικές πρακτικές του ΟΤΕ – Έντονες αντιδράσεις και από συλλογικότητες

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η στάση της διοίκησης του ΟΤΕ εις βάρος των απεργών εργαζόμενων.

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση αύριο στις 8.30 το πρωί έξω από τον ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη καταγγέλλοντας “ένα πρωτοφανές όργιο μεθοδεύσεων μέσα από πλειάδα ΜΜΕ με σκοπό να κατασυκοφαντηθεί ο απεργιακός αγώνας, πιέσεις, απεργοσπασία, απειλές και τρομοκρατία από διευθυντικά στελέχη”.

Να σημειώσουμε ότι κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων ενώ ξεχωριστή ανακοίνωση καταγγελίας των πρακτικών της διοίκησης του ΟΤΕ εξέδωσε και η Ταξική Πορεία.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Γραμματεία Χανίων

Οι 5 συλλήψεις στελεχών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ, δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Αφού χρησιμοποίησε χωρίς αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές όργιο μεθοδεύσεων μέσα από πλειάδα ΜΜΕ με σκοπό να κατασυκοφαντηθεί ο απεργιακός αγώνας, πιέσεις, απεργοσπασία, απειλές και τρομοκρατία από διευθυντικά στελέχη, αφού προχώρησε σε 6 απολύσεις παραμονή πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια της απεργίας, τώρα αξιοποιεί και συλλήψεις συνδικαλιστών.

Όσο άθλιες κι αν είναι αυτές οι πρακτικές, άλλο τόσο μάταιες θα αποδειχτούν κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του ομίλου, που χρειάζεται με μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Τα τεράστια κέρδη του ΟΤΕ βγήκαν μέσα από άθλιους μισθούς και εργολαβικούς εργαζόμενους. Να γιατί στην άθλια ανακοίνωση της διοίκησης του ομίλου τολμούν και γράφουν ότι οι αξιώσεις των εργαζομένων γυρίζουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω. Γιατί θέλουν να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, γιατί θέλουν να επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, γιατί θέλουν μισθούς που να εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Καλούμε τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να γίνουν ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, γιατί ο αγώνας που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης αφορά όλη την εργατική τάξη.

Η αλληλεγγύη στην απεργία τους είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Υπογραφή τώρα συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.

Καλούμε τα σωματεία την Πέμπτη 9-01-2020 και ώρα 8:30 π.μ σε συγκέντρωση έξω από τον ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη 3.

"google ad"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Χανίων 

Οι 5 συλλήψεις στελεχών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ, δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Καλούμε σε συμπαράσταση αύριο Πέμπτη 9/1 στις 8.30 έξω από το ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη.

Ανακοίνωση Ταξικής Πορείας

Καταγγέλλουμε στο λαό και τους εργαζόμενους τις μαύρες πρακτικές που έχει υιοθετήσει η διοίκηση του ΟΤΕ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ που πραγματοποιούν μαζική απεργία τις τελευταίες βδομάδες. Η συμμετοχή στην απεργία με αίτημα συλλογική σύμβαση και ενάντια στις απολύσεις, θορύβησε την εργοδοσία και το σύστημα, και βάλανε μπροστά τις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής.

Ασκούν πιέσεις στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά με απειλές, ώστε να επιστρέψει στη δουλειά, ενώ πραγματοποιούν απολύσεις για να εμπεδώσουν το κλίμα τρομοκρατίας. Απέλυσαν εργαζόμενο εκλεγμένο στο ΔΣ του σωματείου. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε σε πανελλαδική μήνυση ενάντια στην απεργιακή περιφρούρηση των καταστημάτων. Το όργιο τρομοκρατίας αναβαθμίστηκε όταν η αστυνομία συνέλαβε σήμερα πέντε εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, ασκώντας διώξεις. Ουσιαστικά, πάνε να βγάλουνε παράνομη την απεργία, να στήσουν και να νομιμοποιήσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας είναι το μοντέλο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ΝΔ στα σωματεία με τις λίστες-φακέλωμα συνδικαλιστών και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, συνεχίζοντας  την πολιτική που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το «50%+1» για κήρυξη απεργίας. Θέλουν να βγάλουν στην παρανομία το εργατικό κίνημα και τις μορφές οργάνωσης και πάλης του. Θέλουν να συμπληρώσουν τις αποφάσεις για «παράνομες και καταχρηστικές» απεργίες και τις απολύσεις, με την κρατική καταστολή. Ενδεικτικό το παράδειγμα της πρόσφατης απεργίας στην Εθνική Τράπεζα, που βγήκε παράνομη.

Είναι ευθεία συνέχεια της τρομοκρατίας που βιώνουν το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, οι αγρότες που κινητοποιούνται, οι πολιτικοί χώροι που ενοχλούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, κάθε τμήμα και οργάνωση του λαού που αγωνίζεται.

Να ορθωθεί άμεσα κύμα συμπαράστασης στους απεργούς του ΟΤΕ. Να καταγγελθεί μαζικά στο λαό η κρατική τρομοκρατία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ! – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...