14.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ

Ημερομηνία:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ –ΠΟΤΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
Τετάρτη 1 ΦΛΕΒΑΡΗ
11.00 πμ στα Γραφεία της ΔΕΗ (Λίμνη Τσόντου)

Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Τα Σωματεία Τροφίμων-Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους μικρομαγαζάτορες και αγρότες να μην δεχτούν την εξαθλίωση της ζωής τους με τα επιπλέον χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε.
Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ ήρθε για να μαζέψουν περισσότερα χρήματα για το κεφάλαιο. Δεν πληρώνουμε. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δεν τους χρωστάμε.
Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν και προειδοποιούμε ότι δε θα τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν μέτρα για τη στάση μας αυτή. Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντί τους. Θα αποκρούσουμε αγωνιστικά κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στις οικογένειές μας. Δε θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση καμιά οικογένεια.
Η επανασύνδεση  του ρεύματος στο σπίτι της Χανιώτισσας, που για ένα μήνα  έμενε στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά από την οργανωμένη μαζική παρέμβαση των σωματείων, μας δείχνει τον δρόμο. Συλλογικά οργανώνουμε την πάλη μας! Κανένας μόνος του!
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το ρεύμα σε ένα σπίτι, σε μια λαϊκή οικογένεια είναι ανάγκη. Δεν έχουμε πάνω απ’όλα το δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας να υποχωρούμε σε εκβιασμούς. Και επειδή σήμερα είναι το ρεύμα, αύριο ποιος μας λέει ότι δεν θα εκβιάσουν με το νερό αλλά και για ακόμα έναν λόγο, αν σήμερα έχουμε να παλέψουμε τη νομιμοποίηση αυτών των χαρατσιών και συνταγματικά και στο μυαλό μας, μεθαύριο τα παιδιά μας με τι δεδομένα θα έχουν να πορευτούν;

Σε κάθε πολυκατοικία – γειτονιά – σωματείο
Κάνουμε συνελεύσεις
Συγκροτούμε επιτροπές
Συζητάμε άμεσους τρόπους να μην κοπεί το ρεύμα
Όταν πάνε να κόψουν το ρεύμα:
•    Ξεσηκώνουμε την πολυκατοικία στο πόδι , τη γειτονιά, ειδοποιούμε με
•    τηλέφωνα, με όποιο τρόπο έχουμε.
•    Με την αλληλεγγύη μας να μην κοπεί το ρεύμα.
Συνδεόμαστε με τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους, τις συνελεύσεις γειτονιάς
Απαιτούμε από τη διεύθυνση της εταιρείας να πληρώσουμε μόνο τον κανονικό λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι το χαράτσι.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Επικοινωνούμε με τα σωματεία μας στα τηλέφωνα: 6979001486, 6984411419, 6973770179

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ